HDP'li Buldan ve Sancar'dan çağrı: Bugün bize yapılan yarın size yapılacaktır

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, parti genel merkezinde açıklama yaptı.

HDP'li Buldan ve Sancar'dan çağrı: Bugün bize yapılan yarın size yapılacaktır

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, parti genel merkezinde açıklama yaptı.

Pervin Buldan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bize bu baskıyı ve zulmü uygulayanlara karşı asla boyun eğmeyen bir pozisyonda olduk.

Bugün cezaevlerinde çok sayıda arkadaşımız var.

Artık Türkiye cezaevleri sadece HDP'yle sınırlı değil. Türkiye cezaevlerinde aydınlar, yazarlar, insan hakları savunucuları ve bu ülkede barışı ve demokrasiyi isteyen insanlar var.

Dün bir kez daha Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçecek iki gelişmeye şahitlik ettik.

Bir tweeti retweet etmesinden kaynaklı, sevgili Ömer Faruk Gergerlioğlu sadece bu sebepten dolayı bir cezaya çarptırıldı ve parlamentoda milletvekilliği düşürüldü. Bu tam bir darbe anlayışıdır sevgili arkadaşlar.

Şu unutulmasın, Gergerlioğlu da diğer arkadaşlarımız da halkın iradesi olmaya devam edeceklerdir.

Kapatma davasının açılması yine bir darbe hukukunun, darbe anlayışının ortaya konulmasıdır. HDP şimdiye kadar Türkiye halklarının, toplumunun geleceği açısından ne gerekiyorsa onu yapmıştır. Bu ülkenin toplumsal barışına olan ihtiyaç, bu ülkenin demokrasiye olan ihtiyacı, adalete olan ihtiyacı, bu ülkenin AKP hükümetinin zulmünden kaynaklı Türkiye halklarının götürüldüğü ve götürülmek istendiği sefalete dur demek, HDP'nin birincil görevidir ve bu görev devam ediyor.

Buradan demokrasi güçlerine bir çağrı yapmak isterim. Bugün bize yapılan yarın size yapılacaktır. Buna hep birlikte karşı durmak hepimizin görevidir.

Mithat Sancar'ın açıklamalarının bir bölümü şöyle:

Umdular ki HDP çökecek, eriyecek ama tam tersi. HDP halktır.

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin haksız bir şekilde düşürülmesi ve hakkımızda kapatma davası açılması iktidarın acizliğini bir kez daha ortaya koydu.

Halkın ekmek, özgürlük derdi var.

Bizi bitirmek onlar için bekalarını güvence altına almanın yolu gibi görünüyor ama bizi bitirmeye çalıştıkça kendilerini bitiriyorlar. Bize yönelik her saldırı iktidarın tükendiğinin kanıtıdır.

Bu yolda HDP kararlı bir şekilde devam edecek.

Bazı sınavların bütünlemesi yok. Bu sınavda bir kere başarılı olursunuz veya başarısız olursunuz. Telafisi olmayan sınavlarda herkes kaybeder. Bu karanlık tünelin ucunda bir ışık var ve biz bu ışığa doğru yürüyoruz.

Dün itibariyle korkuları daha da büyümüş. Kapatma davası açmak korkularının yansımasıydı. Hedefleri bizi etkisizleştirmek olabilir ama tam tersi. Korkularını herkes gördü, gücümüzü de yine bizler görüyoruz.

Etiketler
Ağrı HDP Mithat Sancar