Dünya Kupası'nda devir teslim

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dünya Kupası düzenleme yetkilerini, 2022’deki bir sonraki turnuvaya ev sahipliği yapacak Katar’ın Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani’ye devretti.

Dünya Kupası'nda devir teslim

Kremlin’de düzenlenen devir töreninde, Rusya lideri Putin, Dünya Kupası düzenleme yetkilerini temsil eden futbol topunu, FIFA Başkanı Gianni Infantino’ya teslim etti, Infantino da bu topu Katar Emiri el Sani’ye verdi.

Törende Rus lider Putin, ülkesinin 2018 Dünya Kupası’na başarılı bir biçimde ev sahipliği yapmış olmasından gurur duyduğunu söyledi.

Organizasyonla ilgili deneyimlerini Katar’la paylaşmaya hazır olduklarını da ifade eden Rusya lideri, bu seneki tunuvada çeyrek finale kadar çıkan Rus takımından 2022’deki Dünya Kupası’nda çok daha iyi bir performans beklediğini de belirtti.

Infantino ise törende bu sene düzenlenen Dünya Kupası’nın ev sahibi olan ‘Rusya’ya herkesin aşık olduğunu’ ifade edip Rusça olarak, “Rusya’yı seviyorum (Ya Lyublu Rossiyu)” dedi.

Daha önce Rusya’dakini ‘bugüne kadar düzenlenmiş en iyi Dünya Kupası’ olarak tanımlayan FIFA Başkanı ayrıca, “Bundan dört yıl sonra Katar’a da aşık olacağımızdan eminim” diye ekledi.

2018 Dünya Kupası’nın final maçı Fransa ve Hırvatistan arasında TSİ 18.00’de Moskova’daki Lujniki stadyumunda oynanacak.

Etiketler
Vladimir Putin Dünya kupası Katar Rusya