Kılıçdaroğlu: Sen kendi ordusuna kumpas kuran bir başbakansın, gevezeliği bırak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TSK üzerinden kendisine yönelik olarak yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu: Sen kendi ordusuna kumpas kuran bir başbakansın, gevezeliği bırak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TSK üzerinden kendisine yönelik olarak yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Her hafta milletvekili arkadaşlarımıza giden raporlar var. O raporlarda TSK'nın ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın siyaset konusu yapılmaması isteği vardır. Bu miras bize Mustafa Kemal ve arkadaşlarından geliyor. Ordu bizim ordumuzdur. Ordu, hiç kimse unutmasın Mustafa Kemal'in ordusudur. Şimdi bu kişiye sormak isterim, sen başbakanken 4 Temmuz 2003'te 11 askerin başına çuval geçirildiğinde ne yaptın? Nota ver dedik, ne notası müzik notası mı? dedin. Bunu yapan adam vatanı orduyu sever mi? Sen bize kalkacaksın ordu üzerinden ders vereceksin, sen kim ordu kim?

KILIÇDAROĞLU: "SEN KENDİ ORDUSUNA KUMPAS KURAN BİR BAŞBAKANSIN"

Sen çocuklarını niye askere göndermedin? Madem peygamber ocağı senin çocuğun da orada askerlik yapsın. Sen kim ordu kim? Balyoz, Ergenekon oldu, bunu FETÖ ile yaptı. Sen bırak gevezeliği, sen FETÖ ile işbirliği yapıp orduya kumpas kuran başbakan mısın değil misin? Bunu onların milletvekilleri televizyona çıkıp söylüyor. İttifak yaptık diyor. Sen kendi ordusuna kumpas kuran bir başbakansın.

Milli Savunma Bakanı siyasete girdiği andan itibaren bizim muhatabımızdır. Şimdi ben ona ve Erdoğan'a soruyorum. Süleyman Şah türbesinin bulunduğu topraklar bizim topraklarımız. Orada bizim bayrağımız dalgalanıyordu. Sen Genelkurmay Başkanı'ydın Erdoğan başbakandı. Kendi toprağında terör örgütünün isteği üzerine kendi bayrağını indiriyorsun utanmadan, türbeyi kaçırıyorsun utanmadan, sen bana ordudan mı bahsediyorsun utanmadan... O talimatı kim verdi? Ordu üzerinden bize saldıramazsın. O ordu peygamber ocağıdır. O ordu Mustafa Kemal'in ordusudur başka kimsenin değil.

Orduyu bu kadar seviyorsan, sen başbakanken ordunun genelkurmay başkanını terörist diye hapse attırmadın mı?

KILIÇDAROĞLU: "PUTİN'DEN ALDILAR DERSİ, KATAR KATAR DÖNDÜLER"

Sen orduyu darmadağın ettin, devlete bu kadar ihanet eden kişi hala bizi suçlayacak. Sen kimsin ya, kimsin sen? Suriye'de 36 askerimiz şehit oldu, Rusya vurdu. Erdoğan ne yaptı? Kınadı mı? Soluğu Moskova'da aldılar. Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerinin bu kadar aşağılandığına tanık olmamıştım. Putin dakikalarca kapının önünde bekletti. 36 askerimiz şehit oldu. Bu ordu seven ne yapıyor? Putin'den aldılar dersi, Katar Katar Türkiye'ye döndüler. Sen kim ordu kim?

TANK PALET FABRİKASI

Tank Palet fabrikasının değeri 20 milyar dolar. Ordunun elinden alındı. Katar ordusuna verildi. Kaça verildi? Hiç para alınmadı, sıfır. Kuruş olarak 1 kuruş değil. Katarlılar buna bir uçak verdiler. O uçağın adı Tank Palet'in rüşveti olarak tanımlanmak zorundadır. Bunu gündeme getirdik, kendi ordusunu, kendi fabrikasını yabancı bir orduya neden teslim ediyorsun Ethem Sancak ile beraber?

Ordu Erdoğan'ın ordusu değildir. Ordu üzerinden siyaset yapmak doğru değildir. Akdeniz'de bir gemimiz arandı. Aramaya yapacağız diye bekliyorlar 4 saat geçiyor cevap yok. Kimse Erdoğan'a ulaşamıyor. Roma'daki büyükelçiliği arıyorlar 1 saat de oradan geçiyor. 5 saatin sonunda bunlar da inip gemiyi arıyorlar. Ne tepki geldi? Milletvekilimizin söyleminin çarpıtılarak kullanılması bu olayın kapatılmasına yöneliktir. Uluslararası sularda helikopterden indiler, mürettebatını tutukladılar, aramayı yaptılar senden tık yok, tık.

"ERDOĞAN TÜRKİYE İÇİN MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR"

Bir ülkenin cumhurbaşkanı mal varlığı dolayısıyla tehdit ediliyorsa, egemen güçler talebini karşılıyorsa o cumhurbaşkanı o ülke için artık bir milli güvenlik sorunudur. İşin özeti budur. Türkiye'nin önünde bir takoz var, o takozun adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. O takozu Türkiye'nin önünden çekip çıkarmak bu milletin şerefli bir görevi olacaktır.

Etiketler
Ordu TSK Kemal Kılıçdaroğlu Recep Tayyip Erdoğan