Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Berat Albayrak'ın istifası hakkında ilk değerlendirme

Kemal Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Berat Albayrak'ın istifası hakkında ilk değerlendirme

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kongrede yeniden genel başkan seçilmesinden dolayı genel merkezde hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

İki lider görüşme sonrası kameralar karşısında ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

Öncelikle üzgün olduğumu belirtmek isterim. Ekonomik olarak her kötü durum ailelerde görülebilir. Şu çok önemli ekonomiden, Merkez Bankası'nda sorumlu bir bakanın bu şekilde istifası bizim tarihimizde belki de bir ilk.

Hiçbir açıklama yapılmıyor, istifa kabul edildi mi edilmedi mi belli değil. İstifa eden neden bir açıklama yapmıyor peki. 2018'in Mayıs ayında İstanbul'da ekonomik krizin eşiğini anlattı. Ben 13 madde halinde sayarak iktidarı eleştirmeden tavsiyeler verdim. 2020'nin Mayıs ayında kriz olmaktan çıktı, ekonomik bir buhran oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile şirketi midir? Bunun Berat Albayrak'la ne ilişkisi var diyeceksiniz. Bir aile tarafından mı yönetilecek bu ülke. Berat neden istifa etti, devletin başında kim var? Eğer bir kriz varsa, yönetmesi gerekenler; devleti bile yönetemiyor. Öteden beri söylüyorum Türkiye yönetilmiyor, savruluyor.

Berat Albayrak’ın bir sorumluluğu mu var, ekonominin sorumlusu Erdoğan.

(Merkez Bankası Başkanlığı'na Naci Ağbal'ın atanması) Yeni Başkan'ın bankacılıkla ilgili bilgisi ATM'den para çekmek kadar.

(Albayrak'ın istifasındaki "At izi it izine karıştı" söylemi) Çok sert bir eleştiri. Neyin kastedildiği açıklanmalı.

Etiketler
Berat Albayrak istifa Kemal Kılıçdaroğlu Berat Albayrak Temel Karamollaoğlu