Elektrik şirketi ağaçları katletti

Yozgat Boğazlıyan’da çok sayıda çam ağacının elektrik dağıtım şirketince kesildiği öğrenildi.

Elektrik şirketi ağaçları katletti

Yozgat Boğazlıyan’da çok sayıda çam ağacının elektrik dağıtım şirketince kesildiği öğrenildi. Ağaç kıyımına tepki gösteren CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, “Ağaç katliamı, AKP’nin özelleştirdiği elektrik dağıtım şirketlerinin pervasızlığını hukuk tanımazlığını bir kez daha göstermiştir” dedi.

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Oğulcuk köyünde çok sayıda çam ağacının kesildiği belirlendi. Ağaçları kestiği öne sürülen elektrik dağıtım şirketi ÇEDAŞ’ın yetkilileri, köylülerin tepkisi üzerine bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

Oğulcuk köylülerinin 20 yıl önce elleriyle diktiği çam ağaçları, kimseye haber verilmeden kesildi. ÇEDAŞ yetkililerinin sorumlusu olduğu iddia edilen katliamın gerekçesinin ise “Elektrik kablolarına güvenlik koridoru açmak” olduğu belirtildi. Ağaç katliamına tepki gösteren CHP’li Ali Keven, şunları söyledi:

“Köy muhtarı Kemal Yalçın ve köylülerin fark etmesi sonucu daha fazla ağaç katliamı yapılması engellenmiştir. Kısa süreli sürtüşmeden sonra ÇEDAŞ yetkilileri bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştır. Ancak fark edilene kadar ne yazık ki ÇEDAŞ tarafından çok sayıda çam ağacı kesilmiştir. Köy muhtarı Kemal Yalçın ile görüştüm. Konuyu Orman Genel Müdürlüğü’ne ilettim. Derhal soruşturma başlatılmalıdır. Bu yaşananlar sorumsuzluktur. Vicdansızlıktır. Bu yapılan ağaç katliamı AKP tarafından özelleştirilen elektrik dağıtım şirketlerinin pervasızlığını hukuk tanımazlığını bir kez daha göstermiştir. ÇEDAŞ bu cesareti nereden alıyor? Elbette Kazdağları ve diğer yerlerde olduğu gibi çevre düşmanı AKP’den alıyor.”

Etiketler
Yozgat Elektrik