'Toprak' filmine ABD'de iki ödül birden

2020 Türk Yapımı TOPRAK Amerika‘nın uluslararası prestijli film festivalleri olan 29. Woods Hole Film Festivali ve 10. Oceanside Uluslararası Film Festivali'nde, Numan Çakır bir gecede iki kez üst üste “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü

'Toprak' filmine ABD'de iki ödül birden

Numan Çakır, Amerikalı ve uluslararası oyuncu rakiplerini tek tek eleyerek bir gecede iki farklı film festivalinden iki defa “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazandı ve büyük başarının yanı sıra büyük gurur kaynağı oldu. Filmin Türkiye’den katılan tek Türk filmI olması, bir gecede iki festivalden toplamda 6 ödül kazanması büyük sevinç yaşattı.

27 yaşındaki Antalya’lı bağımsız film yönetmeni Sevgi Hirschhäuser’ın kaleme aldığı, yönettiği ve yapımcılığı üstlendiği TOPRAK, yönetmenin ilk filmi olması özelliğini taşıyor. Ödüllü görüntü yönetmen eşi Chris Hirschhäuser ile birlikte çektiği film “En İyi Görüntü” ödüllünü de kazanırken. Aynı gecede yönetmen de “En Yetenekli Yönetmen, En İyi Drama Film ve En İyi Film” ödüllerinin sahibi oldu. Amerika’da 2020 yılında festival serüvenine başlayan TOPRAK şuana kadar 27 festival deneyimi, 12 ödüle sahip bağımsız bir İlk film.

Filminin bir sonraki durağı Amerika’da ki ünlü Arizona Uluslararası Film Festivali ve Brezilya’da ki 44. Sao Paulo Uluslararası Film Festivali, Mostra Internacional de Cinema ve devam eden prestijli festivaller ile yarışmaya devam edecek.

Merak edilen film TOPRAK Türk köyünde yaşayan bir ailenin üzerinden kültür, gelenek, görenek ve inançları konu alarak işlenen sosyal drama konulu kurgu filmidir.

Etiketler
Film Film festivali