Prof. Dr. Başer 'vakalar arttı' dedi, bakanlığa çağrıda bulundu

1 Haziran’dan itibaren eskiye hızlı bir dönüş gerçekleşirken vakalar çoğaldı, sağlık çalışanlarının yükü daha da arttı. Prof. Dr. Başer, “Sağlık çalışanları tükendi” diyor.

Prof. Dr. Başer 'vakalar arttı' dedi, bakanlığa çağrıda bulundu

‘Normalleşme’ kararlarıyla birlikte pandemi öncesi hayata hızlı dönüş yapıldı. Uzmanların ‘tedbirleri gevşetmeyin’ uyarılarına rağmen alınan kararlarla birlikte, sokaklarda yoğunluk arttı.

Her şey bir anda eski düzenine dönerken sağlık çalışanlarının iş yükü ise bir kat daha arttı. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, artan iş yüküne ve 1 Haziran’dan itibaren artan vakalara değindi.

Birgün'den Dilara Şimşek'in haberine göre; Prof. Dr. Başer, birçok ilde vakaların eskiye göre daha da arttığının altını çizdi:

“Veriler özellikle il bazında hazırlanmalı. Hangi ilde vakanın daha çok arttığının belli olması, insanların kendisine çekidüzen vermesini; bizim de genel tabloyu görmemizi sağlar. Poliklinik başvurularımızda ilk başlardaki ağır şikâyetler yok; daha çok ateşsiz, mevsimsel bir nezle, alerjik rinit ya da gribal enfeksiyonmuş gibi şikâyetlerle hastalar geliyor. Gözlemlerimize göre vakaların arttığını söyleyebiliriz, özellikle bu hafta daha fazla bekliyoruz.”

TÜKENDİLER

Sağlık çalışanlarının iş yüküne değinen Prof. Dr. Başer, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Sağlık çalışanları tükendi. Sürekli maskelerle uzun saatler çalışmak ve kaygı bizi tüketiyor. Yoğun bakımda çalışanlar daha fazla yıprandı. Bir izin mekanizmasının ciddi ele alınması ve işyükünün azaltılması adına yeni elemanların devreye sokulması gerekir. Ciddi bir psikolojik destek verilmeli. Hepimiz sevdiklerimizden uzak kalıyoruz. Bakanlık bu konuya da eğilmeli.”

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Ağrı