Salah büyük finalde oruç tutacak mı?

Liverpool ile Real Madrid'i bir aray getirecek olan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nden önce Liverpool Menajeri Jürgen Klopp ve Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane basın toplantısı düzenledi.

Salah büyük finalde oruç tutacak mı?

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Kiev’in ev sahipliği yapacağı finalde Real Madrid ve Liverpool, 26 Mayıs’ta bir araya geliyor. Büyük heyecana az bir süre kala iki takımın da teknik direktörleri maç öncesi son basın toplantılarını düzenledi. Zinedine Zidane ve Jürgen Klopp karşılaşma öncesi şanslarını son kez değerlendirirken iki başarılı teknik adam da temkinli konuştu.

Zinedine Zidane:

“Başarımızın sırrı çok çalışmak. Sonunda finale çıktığımız için de çok mutluyuz. Biz bir takımız. Bazı kararlar almam gerekiyor, bazı oyuncular kulübede oturmak zorunda kalıyor. Ama takım için düşünmeliyiz. Bir oyuncu hayal kırıklığına uğrayabilir ama maç başladığında kulübedekiler de takımın bir parçası. İnsanlar çok konuşuyor ama bu maçın favorisi ne biziz, ne de onlar. Finaller her zaman yüzde 50 – yüzde 50’dir. Kendimizi favori görmüyoruz. Çıkıp oyunumuzu oynayıp, kazanmaya çalışacağız.”

Salah büyük finalde oruç tutacak mı? - Resim : 1

Jürgen Klopp:

“Şampiyonlar Ligi finali oynamak çok büyük bir şey. Kelimelerle ifade edilmez. Şampiyonlar Ligi’nde finale kalmak bir teknik direktörün başaracağı en güç şeylerden biridir. Real Madrid, şüphesi Avrupa’nın en tecrübeli kadrolarından birisi. Biz hazırlıklarımızı yaptık. Bireysel olarak her oyuncu çok güçlü. Harika futbolcuları var. Liverpool’un tarihine baktığınızda bu tarz başarıları gerçekleştirdiğini görürsünüz. Sezon başında kimse Liverpool’un finale çıkacağını beklemiyordu. Oyuncularım artık ne istediğimi çok iyi biliyor. Dünyanın en iyi oyuncularına sahibiz. Real Madrid’in de öne çıkan çok oyuncusu var. Takım içinde son bir toplantı yapacağız. Son konuşmaları yapacağız. Her şey mümkün. Ben gerçekten inanıyorum. Finalde şansların %50 olduğunu söyleyebiliyorum.”

Liverpool Menajeri Jürgen Klopp aynı zamanda Mohamed Salah’ın oruç tutup tutmayacağı hakkında çıkan tartışmalara da nokta koydu. Klopp, “Oruç tutmak çok kişisel, dini bir inanç. Buna saygı göstermeniz gerekiyor. Eğer antrenmanda gerekliliklerini yapıyorsa ben daha fazlasına karışmam. Salah’ın Ronaldo ve Messi ile birlikte anılması büyük bir başarı ama istikrar yakalaması lazım. Bir günde, bir finalde Messi ve Ronaldo olamazsınız. Bu iki oyuncu son 10 senede en üst rakamlara ulaştı. Salah bu sene iyi bir performans yakaladı. Umut ediyorum ki performansını devam ettirsin ve bu isimlerle anılsın” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Real Madrid UEFA UEFA Şampiyonlar Ligi Liverpool