CHP Bornova’da eski başkan Ertürk Çapın aday

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) ilçe kongreleri sürüyor.

CHP Bornova’da eski başkan Ertürk Çapın aday

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) ilçe kongreleri sürüyor.

Bornova’da Selma Nalbantoğlu ve Gürol Türkmentepe’nin ardından İlçe eski Başkanı Ertürk Çapın da, 10 yıl sonra yeniden ilçe başkanlığı için yola çıktı.

2007-2010 yılları arasında ilçe başkanlığı görevinde bulunan Çapın, 5 Ocak’ta yapılacak ilçe kongresinde ilçe başkanlığı koltuğuna talip olduğunu miting gibi bir açıklamayla duyurdu.

CHP Bornova İlçe Başkanlığı önünde gerçekleşen adaylık açıklamasına mevcut İlçe Başkanı Asım Güven, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sadık Yıldız’ın yanı sıra yüzlerce partili katıldı.

Çapın’ın adaylık açıklamasında ‘Önce Örgüt’ ve ‘Nerede kalmıştık’ pankartları açıldı. Çapın’ın konuşması esnasından partililer sık sık ‘işte örgüt işte başkan’ sloganı attı.

ADAYLIĞIM TEPEDEN İNME BİR TALİMAT DEĞİLDİR!

Adaylık kararını nasıl verdiğine yönelik konuşan Çapın, “Bugün buraya teşrif eden, bana oy verecek vermeyecek tüm parti üyelerime, bu soğukta beni yalnız bırakmadıkları için tek tek teşekkür ediyorum. Partimizin kongresinde örgütümüzün teveccühü ve talebi üzerinde CHP Bornova İlçe Başkanlığı’na adaylığımı ilan ediyorum. Benim adaylığım bir erkin talebi üzerine gerçekleşmedi. Tepeden inme bir talimat da değildir benim adaylığım! Adaylığım, 10 yıla aşkın bir süredir aynı ilkesel duruşu sergileyen arkadaş grubunun, partideki büyük bir arkadaş grubunun, bu ilkesel davranışını savunan partili arkadaşlarımın azmi ve kararlılığıyla ortaya çıktı. Benim adaylığım damla damla büyüyen bir umudun, direnen sol yanımızın ve Atatürk devrimlerinin yılmaz bekçilerinin adaylığıdır. Buradan tekrar tekrar söylüyorum; bizimle beraber yola çıkanlar koltuklara, makamlara değil yalnızca sokaklara, örgütlenmek için aday olabilir. Bizim başka bir adaylık düşüncemiz yoktur. Ben CHP ailesini çok iyi tanıyorum. Bu ailenin içinde doğdum, büyüdüm. Tarih boyunca CHP Bornova örgütü kimsenin güdümüne girmemiştir bundan sonra girmeyecektir” açıklamasını yaptı.

SOYER VE İDUĞ İLE UYUMLU ÇALIŞACAĞIMDAN EMİNİM

Türkiye’nin her açıdan zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Çapın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu süreçte; ,irade sahibi, güçlü, özgür iradeli örgütleri hep birlikte kurmak zorundayız. Halkımızın bizden en büyük beklentisi budur. İlçe başkanlığımda, kadın kollarımız gençlik kollarımızla beraber çok iyi çalışmalar yaptık. Şuanda da kadın kollarımızda ve gençlik kollarımızda ne kadar örgüt emekçisi varsa büyük çoğunluğu bizlerle beraber adaylık çalışmamızın içerisindedir. Örgütümüzün bu gizli kahramanlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer benim Bornova Anadolu Lisesi’nde ağabeyimdir. Bornova Belediye Başkanımız Sayın Mustafa İduğ 50 yıllık arkadaşımdır. Ben, her ikisiyle de uyumlu bir çalışma sergileyeceğimize ve bu sayede partimizin 50 bin oya yakın olan farkını çok daha yüksek yerlere çıkarabileceğimize kesinlikle eminim. Siz de teveccüh gösterirseniz bu çıtayı çok daha yüksek yerlere taşıyacağız. Birçok ilçe başkan adayımız ben dahil ilçeye mülk kazandırmak için sözler vermiş olabiliriz ama burada İlçe Başkanımız Sayın Asım Güven ve yönetim kurulundaki arkadaşları tekrar tebrik etmek istiyorum, gerçekten büyük bir başarı sergilediler, partiye 4. katın tapusunu da aldılar.”

Etiketler
Kongre Bornova