CHP'ye Binali Yıldırım afişi önerisi: CHP bütün parasını buna harcasa değer

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı, Binali Yıldırım'a yaptığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile TV'ye çıkmasıyla ilgili yaptığı çağrıya AKP'lilerin verdiği yanıtı yazarak CHP'ye çağrıda bulundu.

CHP'ye Binali Yıldırım afişi önerisi: CHP bütün parasını buna harcasa değer

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı, dün AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım'a yaptığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile TV'ye çıkmasıyla ilgili yaptığı çağrıya AKP'lilerin "Aradaki sıklet farkı var, Binali Yıldırım rakibiyle aynı hiç aynı kantara çıkar mı, Ekrem İmamdoğlu da kimmiş, Yıldırım'ın onu muhatap alması mümkün mü?” diyerek karşı çıktığını yazarak CHP'ye çağrıda bulundu.

Can Ataklı'nın köşe yazısının Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu ile ilgili bölümü şöyle:

"CHP her gün çağrı yapmalı

Bu köşede dün yazdığım yazıda “Uygar demokratik ülkelerde olduğu gibi iki aday kamuoyunun karşısına birlikte çıkmalı ve yapacaklarını anlatmalı” demiştim.

Bugüne kadar edindiğimiz deneyimlere göre bu tür tartışmadan AKP hep kaçtı.
Muhalefetteyken karşılıklı tartışmaları hararetle savunan Erdoğan iktidar olduktan sonra hiçbir şekilde rakipleri ile aynı platforma çıkmadı, tartışmadı.

Bunu da “Ben en tepedeyim, altlarda olanlarla birlikte tartışamam” kibiriyle açıkladı.
Nitekim dünkü yazımdan sonra muhalefet “Yıldırım korkmasın, tartışmaya gelsin” derken AKP'liler parti yönetiminin kibirine ayak uydurarak “Aradaki sıklet farkı var, Binali Yıldırım rakibiyle aynı hiç aynı kantara çıkar mı, Ekrem İmamdoğlu da kimmiş, Yıldırım'ın onu muhatap alması mümkün mü?” diyerek buna karşı çıktılar.

Anladığım kadarıyla hem Binali Yıldırım hem de AKP yönetimi ve özellikle Saray bundan çok korkuyor.

Çünkü biliyorlar ki iki aday karşı karşıya geldiklerinde Binali Yıldırım perişan olacak.
CHP'ye önerim şu: Bu işin peşini bırakmasın. Yıldırım'ı hangi platformda olursa olsun Ekrem İmamoğlu'nun karşısına çağırsın. AKP'nin en zayıf noktası burası. Yıldırım Saray izin vermeyeceği için elbette böyle bir tartışmaya asla katılmayacaktır. Ve katılmaması katılmasından daha büyük etki yapacaktır üzerinde.
CHP bu fırsatı iyi değerlendirmeli.

Ben olsam bütün billboardları “Korkma gel” afişleriyle doldurur, gazetelere tam sayfa ilan verir, televizyonları reklama boğarım.

CHP bütün parasını buna harcasa değer.
Düşünsenize, sonunda pes etmiş ve Yıldırım ikili tartışmaya katılmış."

Etiketler
Ağrı Binali Yıldırım Can Ataklı