Akit ekranlarında CHP'ye hakaret RTÜK gündeminde

Akit TV’de CHP’ye hakaret içeren bir fıkra anlatılması Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gündemine taşındı.

Akit ekranlarında CHP'ye hakaret RTÜK gündeminde

Geçtiğimiz günlerde “Vizyon” isimli bir programda, konuklar arasında yer alan Dr. Mehmet Sağlam, anlattığı “fıkra” ile CHP’ye hakarette bulundu. CHP, yayın nedeniyle kanala ceza verilmesini istedi.

Dr. Sağlam, Vizyon isimli programda anlattığı fıkrada, “Bir kilise varmış. Kilisenin tepesinde bir çan, üstünde de bir haç. Bir karga geliyormuş her gün pisliyormuş oraya” şeklinde başladığı fıkrasında, karganın şarap içtikten sonra yakalanmasının ardından kilise papazına, “CHP’li olduğunu” söylediğini anlattı. Bu fıkranın ardından sunucu Halis Özdemir’in konuğa müdahale etmek yerine güldüğü görüldü.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre CHP Milletvekili Atila Sertel, Dr. Mehmet Sağlam’ın anlattığı fıkranın Radyo Ve Televizyonların Kuruluş Ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’a aykırı olduğunu ifade ederek RTÜK Başkanlığı’na başvurdu.

Yayında küçük düşürücü ve aşağılayıcı ifadelere yer verildiğini vurgulayan Sertel, kanal hakkında uzmanlar tarafından rapor hazırlanmasını ve Üst Kurul’un Akit TV’ye yaptırım uygulamasını istedi.

Etiketler
Akit TV Hakaret RTÜK