Ekrem İmamoğlu: Yayınlayın bunu, şu belgenin yandaşlığı olmaz

Ekrem İmamoğlu, Maltepe'deki oy sayımının yapıldığı Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki olaylara ilişkin, Binali Yıldırım'ın düzenlediği basın toplantısında sarf edilen "Olayları CHP'liler çıkardı" iddialarına belgelerle yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu, Maltepe'deki oy sayımının yapıldığı Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki olaylara ilişkin, Binali Yıldırım'ın düzenlediği basın toplantısında sarf edilen "Olayları CHP'liler çıkardı" iddialarına belgelerle yanıt verdi.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım seçim sonuçlarına yönelik itiraz süreci ile ilgili açıklama yaptı.

Yıldırım'a AKP İstanbul milletvekili Abdullah Güler ile AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da eşlik etti. Toplantıda cuma gecesi Maltepe’deki seçim kurulunda yaşanan olaylar da gündeme geldi.

AKP İstanbul milletvekili Abdullah Güler olaylarla ilgili CHP’li milletvekillerini sorumlu tuttu.

İMAMOĞLU İSYAN ETTİ: NE OLUR BU BELGEYİ YAYINLAYIN

Yıldırım ve Güler’in bu iddiasına isyan eden CHP adayı Ekrem İmamoğlu şunları kaydetti:

Ya Maltepe seçiminin sayımıyla ilgili yaptıklarını sanki Cumhuriyet Halk Partisi yapmış gibi ifade etmelerini şaşkınlıkla takip ediyorum. Ya tutanak var burada. İki hakimin ve müdür vekilinin imzasıyla olayı çıkartanlar tek tek buraya kim oldukları, nasıl çıkarttıkları yazılmış. Resmi belge. Olay çıkartan Cumhuriyet Halk Partililer diyorlar. Ya devletin hakimleri yalan mı yazmış bunu. Alın okuyun Allah aşkına. Değerli basın mensupları. Vallahi de billahi de. Yandaşlığı anladık da bu belgenin yandaşlığı olmaz. Alın yayınlayın bu belgeyi. Üzülüyorum yani.

''Artık süreci uzatmayın''

Sayımı kim engelliyor. Biz sayım yapılsın diye çırpınıyoruz. YSK'ya da son aldığı kararla ilgili teşekkür ediyorum. Artık süreci uzatmayın, insanların canını sıkmayın. Sayımı biz engellemiyoruz. Bunun da belgesi burada. Burada muhalif olanlar kim belli, hangi partiye ait belli, dolayısıyla alınan karar ve yapılmak istenen her şey yazılmış, şerhini koyanlar belli. Hakim muhalif şerhini koymuş. CHP'li üye muhalif şerhini koymuş, Saadet partili üye muhalif şerhini koymuş. Bu kadar net. Sayımı bizim engellediğimizi söylemek, o yanında oturttuğu Sayın Yıldırım'ın, herhalde yine yıldırım hızıyla karar verdi ve yanıldı. Yanıldınız Sayın Yıldırım. Sizi bu belgeler hususunda da yanılttığını belirtmek istiyorum.

İşte o tutanak:

Ekrem İmamoğlu: Yayınlayın bunu, şu belgenin yandaşlığı olmaz - Resim : 2

Söz konusu tutanağı gösteren ve gazetecilere de seslenen İmamoğlu “Ne olur bu belgeyi yayımlayın. Bu belgede hakimlerin imzaları var. Bu belgenin yandaşlığı olmaz. Ne olur bunu yayımlayın” dedi.

TUTANAKTA AKP VE MHP’LİLER SUÇLANIYOR

Maltepe 1. Seçim Kurulu Başkanı Hakim Süleyman Bayar, 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Bahar Efe ve müdür vekili Emel Kaplan imzalı tutanakta, olayları AKP ve MHP’lilerin çıkardığı vurgulanıyor.

Daha sonra hakimler tarafından suç duyurusuna da konu olan tutanakta; “Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanları bağırarak ve beraberlerindeki çok sayıda kişilerle birlikte sayım işleminin yapıldığı salona girip çalışma ortamını engellemeleri, sayım için görevlendirdikleri parti gözlemcilerini geri çağırarak dışarı çıkartmaları, kargaşa ve kavga ortamı yaratmaları nedeniyle YSK'nın kararları doğrultusunda yeniden sayım işlemine 13/04/2019 tarih ve saat 08:30'a kadar ara verildiği, bu olaylar göz önüne alınarak, bundan sonraki çalışmaların selameti açısından;

1)Yeniden sayım işlemi yapılan Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde bulunan Galeri A salonuna terminallerde sayım esnasında gruplara gözlemci sıfatıyla siyasi partiler tarafından bildirilen kişiler ve sadece siyasi partilerin 2'şer kişi milletvekili dışında başka hiçbir kimsenin alınmamasına,
2)Salon girişinde bulunan boş camlı alan önüne her siyasi partiden en fazla 3 kişinin bulundurulmasına ve bu alana çay kavhe ve yiyecek içecek teşkilatının kurulmamasına,
3) Kararın gereğinin yapılması için Maltepe Kaymakamlığına, İlçe Emniyet Müdürlüğüne, siyasi partilere gönderilmesine karar verildi” ifadelerine yer verilmişti.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Maltepe Binali Yıldırım