Çocuklar Ekolojik Yaşam Merkezi'nde doğayı öğreniyor

Kadıköy Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ekolojik Yaşam Merkezi yetişkinlere ve çocuklara yönelik atölyeleriyle yoğun ilgi görüyor.

Çocuklar Ekolojik Yaşam Merkezi'nde doğayı öğreniyor

İstanbul Kadıköy’de Kadıköy Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ekolojik Yaşam Merkezi, açıldığı tarihten itibaren yetişkinlere ve çocuklara yönelik hem bilgilendiren hem eğlendiren atölyeler düzenleniyor.

Birgün'den Dilara Şimşek'in haberine göre; alanında deneyimli eğitmenler tarafından sürdürülen atölyeler Kadıköylülerden yoğun ilgi görüyor. 2018’de kurulan merkez, 40 gönüllüyle birlikte yetişkinler ve çocuklara yönelik eğitim programı oluşturuyor.

Merkezin inşasında insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek kimyasallar kullanılmamış. Permakültür, balkon çiftliği, bahçecilik, kompost eğitimlerinin verildiği merkezde, her detay düşünülmüş.

Çocuklara hayvan sevgisi kazandırmak için kümes, ekim-dikim çalışmaları için yükseltilmiş bitki yatakları ve doğal oluşumun gözlenebileceği biyolojik bir gölet bulunuyor…

Çocuklar ve yetişkinler bu merkezde, ekolojik yaşamaya dair her bilgiyi eğlenerek ve sosyalleşerek öğreniyor.

Çocuklar Ekolojik Yaşam Merkezi'nde doğayı öğreniyor - Resim : 1

AMAÇ SAĞLIKLI YAŞAMA YÖNLENDİRMEK

Merkezle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kadıköy Belediyesi Çevre Mühendisi Handan Elpit Bilginer, ekolojik kriterler ile kurgulanan merkezde, doğanın isteklerine yanıt verilebilecek bilgilerin anlatıldığını aktardı.

Bilginer, “Merkez inşa edilirken adına uygun bir şekilde inşa etmek istedik. Bu nedenle dayanışma ve imece usulüyle inşa edip yapımında en doğal ne kullanabiliriz diye düşündük ve saman balyaları kullandık” ifadelerinde bulundu.

Çeşitli eğitim programları olduğunu kaydeden Bilginer amaçlarının insanlara ekolojik ve sağlıklı yaşama yönlendirmek olduğunu vurguladı.

Çocuklardan ve yetişkinlerden yoğun ilgi gördüklerini söyleyen Bilginer, “Okullardan yoğun ilgi var. Ayrıca çocuklar bireysel de katılabilir. Hafta sonu yetişkinlere yönelik eğitimlerimiz oluyor” dedi.

Etiketler
Kadıköy Kadıköy Belediyesi