'Seçimle gitmeyi hazmedemiyorlar'

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bulunan CHP Milletvekilleri, sürecin kasıtlı olarak uzatıldığını vurgularken AKP'nin seçimle gitmek istemediğini vurguladı.

'Seçimle gitmeyi hazmedemiyorlar'

İstanbul’da AKP ve MHP’nin itirazı üzerine oyların yeniden sayıldığı Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde oy sayımına dün devam edildi. Önceki gün AKP ve MHP’lilerin seçim kurulu basması üzerine, sayıma ara verilmişti.

1089 sandıktan yaklaşık 674’ü sayıldı. Oy sayım işleminin bu akşam tamamlanması beklenirken, AKP ve MHP’lilerin, sayım kurullarının artırılmasına itiraz etmesi dikkat çekti. Son duruma göre CHP’li Ekrem İmamoğlu, 13 bin 943 oy farkıyla önde bulunuyor.

Birgün'den Dilan Esen'in haberine göre; Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bulunan CHP Milletvekilleri, sürecin kasıtlı şekilde uzatılmak istendiğini vurguladı.

Sayımı engelliyorlar: CHP Milletvekili Tekin Bingöl, AKP’li ve MHP’li grubun Maltepe’de sayımı engellemek için saldırdığını dile getirdi: “Halkın iradesine ipotek koyma anlayışı var. Yaşanan gerginlik hâkimler tarafından çok somut bir şekilde belgelendi. Amaç sayımı engellemekti ama sonuç alınamadı.”

Sahte delil üretmek istediler: CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da AKP’nin süreci uzatarak, sahte delil üretmeye çalıştığına dikkat çekti. Altay, şu değerlendirmede bulundu: “Ne yapılırsa yapılsın, sonucu belli değişmeyecek bir uygulamayı AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi, Maltepe özelinde sürdürüyor. AK Parti’nin İstanbul seçimlerine yönelik bir mızıkçılık ve çamura yatma hali var. Maltepe’de de hazır sayım var, bu sayımı engelleyelim, geciktirelim, YSK’ya da başvuru yapalım, delilleri de bu boşlukta toplayalım… Sahte delili Büyükçekmece’de üretmeye çalıştılar, öyle gözüküyor ki Büyükçekmece’de umduklarına ulaşamadılar. YSK’nın bu basınca boyun eğeceğini düşünmüyoruz.”

Baskı yapıyorlar: CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise Maltepe’de AKP’liler ve MHP’lilerce baskı yapıldığını ifade etti.: “Biz diyoruz ki sayım olacaksa olsun, hızlı olsun, doğru olsun diyoruz. AK Parti ve MHP, kamu görevlilerine sandıklardan çekilin dedi. Hâkimlere, ‘sizi şikâyet edeceğiz’ dediler, bunların hepsi baskılamak süreciyle görevlerini engellemeye çalışma amacındadır. Adeta baskı yaptılar. Bir yandan itiraz ediyorlar, bir yandan da geciktiriyorlar.”

Süreci uzatmak istiyorlar: CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sürecin uzatılmak istendiğine dikkat çekerek, “Nedir bu geciktirmek istemek? Ne elde ediyorsunuz, merak ediyoruz” diye sordu. Özkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çabuklaştırılma için karar çıktı. Ancak tebliğ ederken, AKP ve MHP temsilleri, tebliği almak istemedi. Neden, çünkü 20’ye çıkarsa sayım biter, diye bunu engellemeye çalışıyorlar. Biz merak ediyoruz nedir bu bir gün daha geciktirmek? Ne elde ediyorsunuz? Bütün her yerde sonuçlar belli oldu, sayıldı. İmamoğlu önde, fakat Maltepe’deki seçim sonucunu bitirmemek için hangi süreci bitirmeye çalışıyorsunuz?”

BİZİM BAŞKANIMIZ İMAMOĞLU’DUR

AKP’nin ‘itirazları’nın damga vurduğu Maltepe’deki sayım nedeniyle yurttaşlar nöbete devam etti. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki önündeki nöbete katılanlardan Aynur Yalçınkaya, “YSK’ya baskı yapılıyor zaten onu herkes biliyor. Küçük çocuğa bile sorsanız söyler bunu. Yalan söylüyorlar yıllardır insanları böyle sömürdüler. Şimdi istediklerini yapamadıkları için böyle olaylar çıkartıyorlar. Başkan İmamoğlu’dur. Onlar mazbatayı verir veya vermez onu biz bilemeyiz ama bizim başkanımız odur.”

SEÇİMLE GİTMEYİ HAZMEDEMİYORLAR

CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediye binasında bazı milletvekilleri ile gazetecilere açıklama yaptı. Hasan Akgün, “Polislerin eline verilen 2007 yılının seçmen listeleriyle 5 gün boyunca gece gündüz binlerce Büyükçekmecelinin kapısı çalınarak sahte seçmen üretilmeye çalışıldı. Halk korkutuldu, tedirgin edildi. Hatta yüzlerce eve değişik ekiplerle 3-4 defa gidilerek bu insanlar aşırı derecede huzursuz edildi. Ömründe kapısında polis görmeyen, karakol kapısı nedir bilmeyen binlerce Büyükçekmeceli, 5 gün içinde evine arka arkaya 4-5 defa gelen polis ekiplerinden dolayı son derece rahatsız ve huzursuz edilmiştir” ifadelerini kullandı. Ardından konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan ise, “Seçimle gitmeyi hazmedemiyorlar. Bu iş bitti sandık bağlandı, inşallah mazbatalarımızı da alacağız” diye konuştu.

Etiketler
Maltepe Seçim