Kentin kıyısında kadın olmak

İzmir Kadınlar Birliği Derneği (İZKAB) tarafından düzenlenen “Kentin Kıyısındaki Kadınlar” etkinliğinde bir araya gelen kadınlar, kadının toplumdaki yerine ilişkin fikirlerini dile getirdi.

Kentin kıyısında kadın olmak

Etkinliğin açılışında konuşan Başkan Muhittin Selvitopu da böylesi etkinliklere önem verdiğine dikkati çekti. Başkan Selvitopu, kadınların, toplumu geleceğe hazırladığına işaret etti.

Karabağlar Belediyesi Muzaffer İzgü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Kentin Kıyısındaki Kadınlar” konulu etkinlikte, kadınların toplum yaşamına katılırken yaşadıkları zorluklara vurgu yapıldı.


Toplumu geleceğe taşıyan kadınlardır

Çok sayıda kadının katıldığı etkinliğin açılışında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi olarak tüm çalışmalarında kadınlardan yana olduklarını dile getirdi. Başkan Selvitopu, “Bize göre toplumun en etkili kesimi kadınlardır. Bunun farkında olmamız lazım. Biz Karabağlar’da tüm kadınların yanında olmaya, onlara destek olmaya çalışıyoruz. Her etkinlikte, her projede kadınlarımız mutlaka olacaktır. Toplumu geleceğe taşıyan, kuşakları geleceğe hazırlayan sizlersiniz. Sizlerin emeği tartışılmaz. Toplumumuzun önemli bölümünü teşkil eden kadınlarımızın ayağına gideceğiz. Onların dertlerine çare olmaya çalışacağız. Bir nebze olsun yaşamlarını rahatlatmaya çalışacağız. Özellikle o nedenle semt merkezleri üzerinde çok duruyoruz. Kültür merkezlerimizle de bunu taçlandırmaya uğraşacağız” dedi.


Temel sorunları STK’larla belirledik

Sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmaya büyük önem verdiklerini de ifade eden Başkan Selvitopu, “Bizim sivil toplum kuruluşu deyince görmek istediğimiz İZKAB gibi geniş kapsamlı kuruluşlardır. Biz de belediye olarak toplumun değişik kesimlerini bir arada bulundurabilen bu derneğimizin her zaman yanındayız. Beş yıllık süreç içinde Kent Konseyimizin de desteğiyle Karabağlar Sivil toplum Platformu’nu oluşturduk. Bu platform aracılığıyla da Karabağlar’ın sorunlarını ortaklaştırdık. Bu anlamda üç temel konumuz var. Bunları da her gittiğimiz yerde anlatmak zorundayız. Çünkü bu konular Karabağlar’ı geliştirecek, Karabağlar’ın geleceğine katkı koyacak konulardır. Ortaklaştığımız konular; Karabağlar’da Hazine’ye ait 87 hektarlık alanın tamamının üniversiteye ayrılması, Poligon Deresi olarak bilinen alanın tamamının yeşil alan olarak planlanması ve Karabağlar Kaymakamlığı önünde atıl şekilde duran alanın otopark ve meydan olarak tasarlanması” diye konuştu.


Göçün zorluğunu en çok kadınlar taşıyor

en fazla Etkinlikte konuşan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ise, Karabağlar’ın göçle kurulmuş bir ilçe olduğuna dikkat çekti. Işık, göçle gelmenin en büyük zorluğunu da kadınların taşıdığına vurgu yaptı.
İZKAB Başkanı Sebahat Gönden de sivil toplum örgütü olarak, kuruldukları günden bu yana yaptıkları çalışmaları özetledi. Gönden, “Çeşitli kurslar ve eğitim seminerleri ile ev hanımlarımızı topluma kazandırıp, sosyal, siyasal ve ekonomik alanda etkinleştirmek, geliştirmek amaçlı faaliyetler gösteriyoruz” dedi.

Kentin kıyısında kadın olmak - Resim : 1


El emeği ürünlerle mini defile

İZKAB üyesi kadınlardan İpek Koçak ve Şeyha Akar da “Kentin Kıyısında Kadın Olmak” başlıklı birer konuşma yaptılar. Koçak ve Akar konuşmalarında, yaşamda karşılaştıkları sorunlar ile kadın olarak bu sorunları aşmaya dair taşıdıkları potansiyele ilişkin çeşitli örnekler verdiler.


Konuşmaların ardından İZKAB üyesi kadınların el emeği ürünlerinin sergilendiği mini bir defile gerçekleştirildi.

Etiketler
İzmir