Erdoğan: İstanbul'u Konstantinopol yapamayacaksınız

AKP'li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı törenlerinde konuştu.

AKP'li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı törenlerinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Çanakkale'de verilen mücadeleyi kavramayan kimseye, bu ülkenin ekmeği de suyu da havası da helal olmaz. Çanakkale'yi hazmedemeyen, İstiklal Harbimizin kodlarını çözemez.

Tıpkı 104 yıl önce olduğu gibi Çanakkale'nin toprağını da suyunu da düşmana mezar etmekten çekinmeyiz.

"Bizi sınıyorlar"

Türkiye'nin sabrını ve kararlılığını hâlâ sınamaya devam ediyorlar. Suriye sınırımızı taciz ederek burada bir terör koridoru kurmaya çalışarak sınıyorlar. Irak sınırımızın dibinde aynı şekilde bu yollara tevessül ediyorlar. Kıbrıs'ta, Doğu Akdeniz'de haklarımıza tecavüz etmeye çalışarak sınıyorlar. Ege'de bizi kendi karamıza hapsedip denize ayak basamaz hale getirmeye çalışıyorlar. Avrupa'da, Almanya'da, Fransa'da camilerimize, derneklerimize, vatandaşlarımıza saldırıyorlar. Ülkemizde sokaklarımızı karıştırarak, darbe girişimlerinde bulunarak, karanlık ittifaklar kurarak sınıyorlar. Ekonomimize saldırarak sınıyorlar. Hatta yeri geliyor, ülkemizden 16 bin 500 km uzaklıkta Yeni Zelanda'da, orada verdikleri mesajlarla bizi sınıyorlar.

"Bu bireysel bir olay değil, örgütlü"

Diyoruz ki mesajınızı aldık. Bir teröristin ortaya çıkmak suretiyle 50 Müslümanı öldürmesinin de ne olduğunu anladık. Yaşadığımız toprakları da aldığımız nefesi de bize çok gördüğünüzü de anladık. Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçirmeyeceksiniz tehdidini manifestosunda ifade edenin ne tür bir terörist olduğunu da gördük. Bu bireysel bir olay değildir, örgütlüdür. Biz buradayız, Çanakkale'deyiz.

"Dedeleriniz gibi uğurlayacağız"

Dedeleriniz geldi, kimi ayaklarının üzerinde kimi tabutla geri döndü. Aynı niyetle gelecekseniz bekleriz. Sizi de dedeleriniz gibi uğurlayacağız.

Etiketler
Çanakkale Hitler Recep Tayyip Erdoğan Şehit