Kılıçdaroğlu'ndan Aksakal’a yanıt: Bu açıklamalar...

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında, DSP Genel Başkanı Aksakal’ın CHP’yi hedef alan açıklamaları için, ‘Bu açıklamalar Türkiye’nin geleceğine hizmet etmiyor’ dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Aksakal’a yanıt: Bu açıklamalar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın yaptığı “CHP Atatürk’ü istismar ediyor” ve “Samimi siyaset yapanlar DSP’ye geliyor” gibi açıklamaları üzerine “Türkiye’nin geleceğine hizmet etmiyor” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre CHP’nin dünkü MYK toplantısında yerel seçimlere yönelik anket sonuçları ele alınırken, sandık güvenliğine ilişkin bir sunum yapıldı.

Edinilen bilgiye göre CHP’ye gelen anket sonuçlarında partinin pek çok büyükşehirde avantajlı konumda olduğu belirtilirken, AKP seçmeninin yüzde 18’inin CHP’ye oy vermeyi değerlendirdiği sonucu da ortaya çıktı.

Sonuçlara göre İYİ Parti tabanında CHP ile yapılan işbirliğine destek oranı yüzde 70’lere çıkarken; MHP tabanında ittifak kapsamında AKP’ye destek oranlarının ise yüzde 48’de kaldığı belirtildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın yaptığı açıklamalara ilişkin olarak ise “Bu açıklamalar Türkiye’nin geleceğine hizmet etmiyor” diye konuştuğu öğrenildi.

İYİ Parti ile miting

MYK toplantısında Kılıçdar-oğlu’nun kampanya döneminde yürüteceği çalışmalara ilişkin takvim de belirlendi. Buna göre 23 büyükşehir, 30 il belediyesinde işbirliği gerçekleştiren CHP ile İYİ Parti’nin kampanya döneminde genel başkanların katılımıyla ortak mitingler yapması planlandı.

Kılıçdaroğlu ile Akşener’in 6 Mart’ta Denizli, 7 Mart’ta Aydın ve 17 Mart’ta Balıkesir’de ortak miting yapması yönünde planlama yapıldı. İki liderin ayrıca Mersin’de de ortak bir miting yapmasına yönelik değerlendirme yapıldığı belirtildi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kılıçdaroğlu’nun şimdilik 26 ilde 32 farklı seçim çalışmasına katılması planlanıyor. Söz konusu 32 seçim programının 7’si İstanbul, 4’ü Ankara, 3’ü Bursa, 3’ü Mersin, 3’ü Hatay ve 2’si Adana’da gerçekleştirilecek.

Etiketler
Türkiye