Koç Üniversitesi Hastanesi'nde hareket bozuklukları sempozyumu

Koç Üniversitesi Hastanesi, istem dışı kas kasılmalarının görüldüğü bir hareket bozukluğu olan titreme ya da diğer adıyla tremor hastalığına dikkat çekti.

Koç Üniversitesi Hastanesi'nde hareket bozuklukları sempozyumu

Koç Üniversitesi Hastanesi, istem dışı kas kasılmalarının görüldüğü bir hareket bozukluğu olan titreme ya da diğer adıyla tremor hastalığına dikkat çekti.

“Tremor” başlığıyla düzenlenen Hareket Bozuklukları Sempozyumu’nda nöroloji, psikiyatri ve beyin cerrahisi alanında uzman isimler titreme bozukluğunu farklı yönleriyle ele aldı.

Koç Üniversitesi Hastanesi, istem dışı kas kasılmalarının görüldüğü bir hareket bozukluğu olan titreme ya da diğer adıyla tremor hastalığına dikkat çeken bir sempozyuma ev sahipliği yaptı. Titreme şikayeti olan kişilerin ellerinde, başta, seste ya da diğer vücut kısımlarında gelişebilen ve kontrol edilemeyen titremelere dikkat çeken Koç Üniversitesi Hastanesi uzmanları, 16 Şubat 2019 Cumartesi günü “Tremor” başlığıyla düzenlenen Hareket Bozuklukları Sempozyumu’nda bir araya geldi. Titreme bozukluğunun farklı yönleriyle ele alındığı sempozyumda, güncel tanı ve tedavi yöntemleri nöroloji, psikiyatri ve beyin cerrahisi alanındaki uzmanlar tarafından değerlendirildi.

Dr. Yasemin Özdemir’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, 4 ayrı oturumla gerçekleşti.

Dr. Feriha Özer ve Dr. Sibel Özkaynak’ın başkanlığında gerçekleşen ilk oturumda; Dr. Bülent Elibol “Tremor - Temel Anatomi ve Fizyoloji”, Dr. Serhat Özkan “Tremor Sınıflandırması ve Tremorda Ayırıcı Tanı”, Dr. Hale Yapıcı Eser ise “Tremor Hastasına Psikiyatrik Yaklaşım ve Fonskiyonel Tremor” konularını katılımcılara aktardı.

Dr. Hülya Apaydın ve Dr. Banu Özen Barut’un başkanlığında yapılan ikinci oturumda, Dr. Raif Çakmur “Esansiyel Tremor - Tanı ve Tedavi”, Dr. Sevda Erer Özbek “Esansiyel Tremor Dışındaki Tremor Tiplerinde Tanı ve Tedavi”, Dr. Okan Doğu “Tremorlu Hastada Muayene ve Ölçeklendirme” konularını ele aldı.

Sempozyumun üçüncü oturumu Dr. Sibel Özekmekçi ve Dr. Gülay Kenangil başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda Dr. Zafer Çolakoğlu “Tremorda Elektrofizyoloji”, Dr. Özgür Öztop Çakmak “Tremorda Görüntüleme”, Dr. Yaşar Kütükçü “Tremorda Botulinum Toksini Uygulamaları”, Dr. Selçuk Peker ise “Tremorda Cerrahi Girişimler” başlığı altında bilinmesi gerekenleri aktardı.

Sempozyumun son oturumunun başkanlığını Dr. Sibel Ertan ve Dr. Aysu Şen üstlendi. Sempozyumun son konusu Dr. Ayşe Bora Tokçaer’in ele aldığı “Tremor Tanı ve Tedavisinin Geleceği” oldu.

Etiketler
Hastane Üniversite