Ertuğrul Özkök: Dün gece bir devrim yaşandı

1 Şubat'ta vizyona giren ve hâlâ gösterimde olan Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği 'Organize İşler 2: Sazan Sarmalı' dün gece, Netflix’de gösterime girdi.

Ertuğrul Özkök: Dün gece bir devrim yaşandı

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Netflix'in 190 ülkede birden filmi gösterime koymasını "devrim olarak niteledi.

"Dün gece Türk sinema ve televizyon sektöründe bir devrim yaşandı" diyen Özkök, "Dün gece uykusu en fazla kaçan insanlar Mars sinema salonlarının sahipleri ile geleneksel televizyonların yöneticileri olmuştur" dedi.

Özkök'ün Hürriyet'te "Peygamber torununa inanan Prof’un hayali" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Evet, gerçek bir devrim oldu. Şu an sinema salonlarında gösterilmekte olan “Organize İşler: Sazan Sarmalı” filmi aniden de öte, hiç beklenilmeyen bir kararla Netflix’de gösterime girdi. Türk sinema tarihinde ilk defa bu kadar iddialı bir film, payTV sistemi dışında gösterime giriyor.

Bence BKM tam anlamıyla“Game changer”, yani oyun değiştirici bir hareket yapıyor. Dün gece BKM’nin yöneticisi Necati Akpınar’la konuştum.

Onlar bunun 4 hafta sonra girmesini istiyormuş ama Netflix filmi çok beğenmiş ve aynı anda 190 ülkede birden girmiş. Daha sonra Yılmaz Erdoğan’la konuştum. O da atılan adımın sinema sektöründe yaratacağı etkilerin farkında. Tekrar ediyorum. Dün gece Türk sinema ve televizyon sektöründe bir devrim yaşandı ve bunun geri dönüşü yok.

Herhalde dün gece uykusu en fazla kaçan insanlar Mars sinema salonlarının sahipleri ile geleneksel televizyonların yöneticileri olmuştur."

Etiketler
Netflix Ertuğrul Özkök