İmamoğlu'ndan esprili yanıt: 'Niye beni konuşturuyorsunuz o zaman!'

CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, seçim turunu, ''14 Şubat Sevgililer Günü''ne göre şekillendirdi.

İmamoğlu'ndan esprili yanıt: 'Niye beni konuşturuyorsunuz o zaman!'

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim turunun ''14 Şubat Sevgilier Günü''ne denk gelen bölümüne Bahçelievler'deki Kuyumcukent AVM'yi dahil etti. İmamoğlu'na, CHP Bahçelievler Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Özkan da eşlik etti. İmamoğlu, AVM turundan önce Kuyumcukent İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Başkan Nevzat Sudaş'tan işletme ilgili bilgiler İmamoğlu, kendisine yöneltilen, ''Engelliler ve aileleri ile ilgili projeleriniz var mı?'' sorununa, Beylikdüzü'nde yaşadığı örneklerle yanıt verdi. İmamoğlu, ''Özellikle bir aile var evlerine de gittiğim. 19 yaşındaki oğulları engelli. Baba, kendini oğluna adayıp, işini bıraktı. Anne de çalışıp, aileyi geçindiriyor. Tüm bu yaşadıklarımızı göz önünde bulundurarak, 3 katlı bir binayı, engellilerin kullanımına açtık. Aileler, çocuklarını buraya bırakıp, biraz olsun kendilerine zaman ayırma olanağı buldular. Bu hizmeti, başkan olduğum zaman tüm kente yaymak için çalışma başlatacağız'' dedi.

''Ne kadar güzel bir manzara''

Toplantının ardından AVM turuna çıkan İmamoğlu, kadınlara, karanfil ve politikalarını anlatan broşür dağıttı. Döner satan bir büfeye davet edilen İmamoğlu'na ikramda bulunuldu. ''Dün televizyonlarda gördün tabi döner kestiğimi'' diyen İmamoğlu, tadına baktığı döneri beğenip, ''3-4 dakika bekleyip, yeniden denemek lazım'' diye konuştu. Girdiği bir dükkanda çalışanların hepsinin kadın olduğunu gören İmamoğlu, ''Ne kadar güzel bir manzara'' diyerek fotoğraf çektirdi ve ''Daha nezaketli bir şehir'' temennisinde bulundu. Kucağında bebeği olan bir baba da ''Başkanım geldiğinizi duydum. 1 saattir, eşim ve bebeğimle sizi bekliyoruz'' diyerek İmamoğlu'na desteğini iletti.

Vatandaş: ''Arkadaşımı AK Parti'den çevirdim. Poz verin!''

Bu sırada İmamoğlu'nu yoldan çeviren bir genç, ''Başkanım, AK Parti'den çevirdik. Kıymetini bilelim'' diyerek, arkadaşının fotoğrafını çekti. İmamoğlu, kendisinden önce gazetecilerin girdiği bir dükkanda oturan kadına, ''Günün starı gibisiniz, tüm kameralar üzerinizde'' diyerek espri yaptı. İmamoğlu, girdiği bir lokantada tezgah arkasına geçerek, kadın çalışanlarla birlikte poz verdi. Aynı lokantada yemek yiyenlerle de sohbet eden İmamoğlu, kendisini ayakta karşılayan 2 kadının masasına oturdu. Kadınların Beylikdüzü sakini olduğunu öğrenen İmamoğlu, ''Madem Beylikdüzü'nde oturuyorsunuz, beni neden konuşturuyorsunuz'' diyerek espriyi patlattı.

''Beni es geçtiniz'' diyen başka bir kadın da İmamoğlu'nu çalıştığı dükkana çağırıp, karanfilini aldı. İmamoğlu, AVM içinde müzik yapan bir grubu da ilgiyle izledi. İmamoğlu, flüt çalan müzisyen kadına da karanfil verdi. İmamoğlu, kendisini izleyen kadın gazetecileri de unutmayarak, sevgililer günlerini kutladı.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Seçim