Kılıçdaroğlu 'AİHM'e kadar götüreceğiz' dedi ve ilk kez anlattı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , FOX TV'de Çalar Saat'te yerel seçime ve gündeme dair soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu 'AİHM'e kadar götüreceğiz' dedi ve ilk kez anlattı!

GERÇEK GÜNDEM- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , FOX TV'de Çalar Saat'te İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, hakkında açılan davalara ilişkin, "Cumhuriyet tarihinde örneği olmayan yüksek miktarda tazminata çarptırılıyorum. Avukat delilleri topla diyor, ona bile gerek duymuyor. Biz bunları AİHM'e kadar götüreceğiz." dedi.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

-Özhaseki'den yeni birşey duydum. Yeni bir tazminat almış sizden... Bunu bana bir anlatır mısınız?

Şöyle benimle ilgili bölümü anlatayım. Evi gerçekten sattım. Biz iktidarın yaptığı yanlışları kamuoyuna anlatmakla yükümlüyüz. O yanlışı ben en sert şekilde sunmak zorundayım. Ben eleştirdiğim için davalar açıldı. Elbette açılabilir tazminat davaları, MAN adası nedeniyle yüksek davalar geldi. Söylediğim herşey belgeli. Üstelik bu Ankara SAvcılığına da gitti orası da doğruluğunu teyit etti. DAva açıldı, mahkemenin başkanları değiştirildi. Niye değiştirildi?

Kim getirdi oraya bir parti militanı hakimi getirdiler. Cumhuriyet tarihinde örneği olmayan yüksek miktarda tazminata çarptırılıyorum. Avukat delilleri topla diyor, ona bile gerek duymuyor. Biz bunları AİHM'e kadar götüreceğiz. Benim hakkımda açılanlardan kaybettiğim sadece 1 dava var. O da AYM'ye vaktinde müracaat etmediğim için.

Sayın Özhaseki de dava açmış ben de onları kazanmış durumdayım. Alt mahkemelerin, hakimlerin nasıl baskı altında olduğunu biliyorum. Oradaki hakime hakim diyemiyorum. Hakim aklıyla, vicdanıyla karar verir. KArdeşim sen dekonta nasıl yok dersin, swift kaydına nasıl yok dersin.

"EVİ SATTIM , BORÇ ALDIM"

Ben o yüksek tazminatlar nedeniyle evi sattım, yetmedi borç aldım. Ama o davaları kazanacağım ben. Daha sonra vekil arkadaşlarım dedi ki sadece ben değil, vekil arkadaşlarım da bu tazminatlara maruz kalıyoruz. Vatandaşlarımızdan da mektuplar geliyor, mektubun içine para koyup yollayan var. Biz vatandaştan istemedik. Bizi parayla susturmaya çalışıyorlar. Feriştahın gelse beni susturamaz. Ben 81 milyonun uğradığı haksızlığı dile getirmek zorundayım

-Şİmdi siz sayın Cumhurbaşkanı'nın açtığı davalar nedeniyle ev sattınız ne kadar borç aldınız?

200 bin lira . Çoğunlukla akrabalarımdan aldım...

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu AİHM FOX TV Seçim