Malatya Belediyesi'nden adrese teslim ihale

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya şehir merkezi-havaalanı arasındaki yolcu taşımacılığı ihalesinin adrese teslim edildiğini belirtti.

Malatya Belediyesi'nden adrese teslim ihale

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya şehir merkezi-havaalanı arasındaki yolcu taşımacılığı ihalesinin adrese teslim edildiğini belirterek, “Çalışacak araçların koltuk sayılarını bile ihale verecekleri firmaya göre ayarlamışlar. AKP Genel Başkanı, 30 yıl önceki CHP Belediyeleriyle uğraşacağına, bugün buram buram yolsuzluk kokan ihaleler yapan AKP’li belediyelere baksın“dedi.

TEK İŞİ TAŞIMA OLAN BELEDİYE ŞİRKETİ, TAŞIMA İŞİNİ BAŞKA FİRMAYA İHALE ETTİ

Malatya Büyükşehir Meclisi’nden kent merkezi ile havaalanına yolcu taşımacılığı yapılması ve bunun da Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımacılık şirketi MOTAŞ AŞ tarafından yürütülmesi yönündeki meclis kararının ardından MOTAŞ taşımacılık işini kendisi yapmayıp, ihale ile başka bir taşıma şirketine verdi.Tek işi taşıma olan belediye şirketinin taşıma işini başka bir özel taşıma firmasına vermesi Malatya kamuoyunda tepkilere neden oldu. MOTAŞ’ın sadece 1 firmaya uyacak şekilde ihale şartnamesi hazırlaması, ihalenin 10 yıllık süreyi kapsaması, 10 yıllık ihale muhammen bedelinin 1 yılda kazanılabilecek kadar komik bir rakamdan yapılması da işin tuzu biberi oldu. Malatyalılar ‘İnsanların gözünün içine baka baka ihale adı altında yolsuzluk yapılıyor.Yerel seçimler öncesi AK Parti&rsqu o;nin isminin bu şekilde yolsuzlukla anılması üzüntü verici” ifadelerini kullanıyor.

YANDAŞ VAKIFLARA 847 MİLYON LİRA AKTARILMIŞ

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “AKP İle birlikte Türkiye’de yerel yönetimler, yandaşların zenginleşme araçları halini aldı.Sayıştay paporlarında ortaya dökülen pislikler hala hafızalarda.Gün geçmiyor ki bir yandaş işadamına belediye arazileri peşkeş çekilmesin, ihale adı altında yandaşlar beslenmesin, meclis kararlarıyla yandaş dernek ve vakıflar ihya edilmesin. Daha dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ensar, TÜRGEV, TÜGVA, T3, Aziz Mahmud Hüdayi gibi; yönetim profillerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hem akrabalık, hem de siyasi bağlar ile yakınlığı bulunan vakıflara 847 Milyon lira destek verildiği ortaya çıkarıldı” dedi.

KOLTUK SAYISI BİLE FİRMAYA GÖRE YAZILMIŞ

Ağbaba, İstanbul’da yandaş vakıflara milyonlar aktarılırken, Malatya’da da dillere destan bir ihale gerçekleştirildiğini belirterek “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımacılık şirketi MOTAŞ AŞ’nin şehir merkezinden havaalanı güzergahına yolcu taşımacılığı için yaptığı ihale ‘Adrese teslim’ ihalelerin son örneği oldu. ‘İhale şartnamesinin (K) maddesinde yer alan “İşin uzmanlık gerektirmesi sebebiyle aktif olarak Havaalanına kombine toplu taşıma hizmetini son 5 yıldır aktif olarak yaptığını gösterir belge (İlgili yetkili resmi kurumdan alınmış) olacaktır’ ve ‘İhalede çalışacak araç sayısı ; 1 Adet 14-17 koltuk sayısı, 2 adet 26-35 koltuk sayısı, 1 adet 46-55 koltuk sayılı olacaktır’ denilerek aslında bir tek ihaleyi verecekleri firmanın ismini söylememişler.İhaleye tek firma girme sin diye de MOTAŞ Genel Müdürünün memleketi Samsun’dan bir firma daha bulup getirmişler.Göstermelik ihale gerçekleştirmişler” ifadelerini kullandı.

İŞTE MALATYALILARA BÖYLE KAZIK ATTILAR

İhaleye Samsun firması Bafaş ile Meydan Taşımacılığın katıldığını belirten Ağbaba, “503 bin TL’lik muhammen bedel üzerinden firmalardan biri 504 diğeri 505 bin vermiş,açık artırmada Meydan Taşımacılığın verdiği 515 bin TL’lik teklifin ardından Bafaş firması ihaleden çekilmiş.Günlük ortalama 500 yolcunun taşındığı, yolcu başına 10 lira alındığı düşünülürse, ihaleyi kazanan firmanın 1 günlük cirosu 5 bin, 100 günlük cirosu 500 bin lira. Yani firma 10 yıllığına aldığı ihale bedelini 103 günlük cirosu ile ödeyebilecek. Geri kalan 9 yıl 9 ay da kendisine çalışacak.İşte AKP’li Malatya Büyükşehir Belediyesi ile MOTAŞ’ın Malatyalılara attığı kazık bu kadar net”dedi.

MOTAŞ’IN İŞİ NE?

Veli Ağbaba, “Büyükşehir Belediyesi,ihaleye çıkmadan kendi otobüsleriyle bu işi çok rahat bir şekilde yürütebilirken,neden ihaleye çıktığını da kamuoyuna açıklamalıdır.Şehir merkezinden 40 km uzaklıktaki Kale’ye, 35 km uzaklıktaki Akçadağ’a, 30 km uzaklıktaki Yazıhan’a , hatta havaalanına 5 km mesafedeki Özal Köyü’ne bile otobüs koyarak ulaşımı sağlayan MOTAŞ, 34 km uzaklıktaki Havaalanına yolcu taşımadığını neden Malatyalılara açıklamalıdır” dedi.

Malatya Belediyesi'nden adrese teslim ihale - Resim : 1

Etiketler
Malatya Veli Ağbaba CHP Genel Merkezi