'Belediyecilik meslek haline getirilmemeli'

İzmir’in Menemen ilçesinin CHP’den Belediye Başkanı Aday Adayı olan Serdar Aksoy, belediyeciliğin bir meslek haline dönüştürülmemesi gerektiğini belirterek 2 dönem sözü verdi.

'Belediyecilik meslek haline getirilmemeli'

İzmir’in Menemen ilçesinin CHP’den Belediye Başkanı Aday Adayı olan Serdar Aksoy, ipi göğüslemeye hazır.

Serdar Aksoy, henüz yerel seçim tarihi açıklanmadan projelerini tamamlayarak aday adaylığını ilk duyuran isim. Seçim çalışmalarına Nisan 2018 itibariyle başlayan Aksoy, Menemen halkıyla sık sık bir araya geldi. Aksoy, esnaf ziyaretleri, mahalle ziyaretleri ve toplantıların yanı sıra sözlü ve yazılı yayın organları aracılığıyla projelerini Menemen halkına ulaştırdı.

BELEDİYECİLİK MESLEK DEĞİL, HİZMET!

Aksoy, aday adaylığını ilan ederken çok uzun dönemler belediye başkanlığının sürdürülmesini doğru bulmadığını, belediyeciliğin bir meslek haline dönüştürülmemesi gerektiğini belirterek 2 dönem sözü verdi. Aksoy, iki dönem sonunda bayrağı yeni isimlere devredeceğini belirtti.

Mevcut Belediye Başkanı CHP’li Tahir Şahin ile dostça bir rekabet sürdüren Aksoy, siyasette vefayı düstur edindiğini kaydederek Şahin ile ilgili “Tüm hizmetleri için teşekkür ediyoruz. Tahir Şahin benim ağabeyimdir; ancak belli bir süre sonra hizmet için yeni isimlere koltuğu bırakmak gerekir” dedi.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

12 Eylül öncesi Ordu Fatsa’da bağımsız belediye başkanı seçilen Fikri Sönmez’in (Terzi Fikri) belediyecilik ve yönetim anlayışını benimsediğini belirten Aksoy, öncelikle AKP ve MHP’nin temsil ettiği bürokratik, halktan kopuk belediyecilik modelini eleştirerek bu tarz yöneticiliğe karşı halk meclislerini, sonrasında da mahalle meclislerini devreye sokacağını belirtti.

Belediye Başkanı olduğu takdirde şeffaf belediyecilik anlayışının sağlanacağının sözünü veren Aksoy, Halk Meclisleri’nin kurulacağını ve böylelikle ‘söz ve yetkinin’ Menemen halkında olacağını söyledi. Aksoy, oluşturulacak Halk Meclisleri’nde her partiyi ve Menemen’deki her mahalleyi temsil edecek kişilerin yine oylama sonucunda seçileceğini belirtti.

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL!

Aksoy, “Sağlıklı nesiller için bağımlı olma özgür ol” sloganıyla uyuşturucuya karşı mücadelede de vatandaşın yanında olacağının sözünü veriyor.

Menemen’e Bağımlılıkla Mücadele Merkezi kuracaklarını ifade eden Aksoy, projeyle ilgili “Bu projede ilk adım koruyucu ve önleyici çalışmalar yürütmek ve toplumsal bilinci yükseltmektir. Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimleri ile merkezimizde sürekli eğitimler yapacağız. Gençlerimizi bağımlılıktan korumak için spor, sanat, iş atölyeleri, istihdam imkanları sağlayacağız. Bu konuda ailelere psikolojik destek ve danışma hizmeti vereceğiz. Bağımlı bireyleri psiko-sosyal destekle tıbbi tedaviye yönlendireceğiz. Bu aşamada ilk randevu, refakatçi eşliğinde ulaşım ve muayenenin gerçekleşmesi aşamasında uzman ekiplerimiz yanlarında olacak. Tedavi gören bireylere sosyal destek, öğrenci ise eğitiminin devamı, yetişkin ise istihdam sağlayarak sosyo-ekonomik devamlılık sağlayacağız. Uyuşturucu ve alkol bağımlılığı kaderiniz değil. Gelin birlikte mücadele edelim” ifadelerini kullandı.

'Belediyecilik meslek haline getirilmemeli' - Resim : 1

HER ALANDA PROJE, HER ALANDA GÜÇLÜ KADRO
MENEMEN TARIM VE HAYVANCILIK KOOPERATİFİ:

Menemen’in bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu kaydeden Aksoy, “Menemen, yoğurt, süt, peynir, ıspanak, çilek, üzüm, Antep fıstığı, bal ve diğer ürünleri ile tanınırken bugün neredeyse Menemen’imizde tarım ve hayvancılık bitmek üzere. Tarım ve hayvancılığı yeniden ayağa kaldırmak için Menemen Tarım ve Hayvancılık Kooperatifi’ni kuracağız. Atıl durumdaki mera ve tarım arazilerini proje içine alarak tarımsal üretime yeniden kazandıracağız. Vahşi sulamadan damlama ve yağmurlama sistemine geçerek, modern sulama yöntemini sağlayacağız.” dedi.

KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ

Aksoy, kadınlarla ilgili pozitif ayrımcılık yapacaklarını kaydederek bunu Kadın Dayanışma Merkezleri açarak hayata geçireceklerini ifade etti. Aksoy, Merkez’de kadınlara ekonomik, sosyal ve psikolojik destek verilirken şiddete maruz kalan kadınlara ise hukuksal ve sosyal destek sunulacağını belirtti. Aksoy ayrıca, Merkez’de kadınlara nakdi yardım, gıda ve giyim yardımının yanı sıra kreş ve oyun bahçeleriyle hizmet verileceğini, gebelikte kadın sağlığının yakından takip edileceğini ve doğumdan itibaren çocukların 14 yaşına kadar bakım ve psikolojik takiplerinin yapılacağını ifade etti.

SOKAK HAYVANLARI MAHALLEMİZİN SAKİNİDİR

Menemen’de iki adet Özgür Hayvan Barınağı kuracaklarını ifade eden Aksoy, hayvanların doğal ortamlarından koparılmadan korunacağını, bunun veteriner hekimler ve gönüllülerle sağlanacağını belirtti. Gezici Hayvan Hastanesi kuracaklarını ifade eden Aksoy, sorunu olan sokak hayvanlarına yerinde müdahale edeceğini ve HAYTAP ile organize çalışacaklarını söyledi.

Etiketler
İzmir Serdar Aksoy