BM'nin bütçesi Cihan Terzi'ye teslim edildi

Birleşmiş Milletler'in (BM) yıllık 10 milyar dolara yakın genel bütçesini, BM Yönetim ve Bütçe Danışma Komitesi (ACABQ) başkanı seçilen Cihan Terzi yönetecek.

BM'nin bütçesi Cihan Terzi'ye teslim edildi

BM Genel Kurulu tarafından 2017 yılında Yönetim ve Bütçe Komitesine üye olarak atanan Cihan Terzi, 1 yıl bu görevde kaldıktan sonra BM'nin yıllık ortalama 10 milyar dolarlık bütçesinin şekillendiği ACABQ başkanlığına seçildi.

İLK TÜRK

ABC'nin aktardığı habere göre; 1 Ocak 2019'da görevine başlayacak olan Terzi, BM'deki en üst düzey pozisyonlardan biri olan komite üyeliği ve başkanlığına seçilen ilk Türk oldu.

BM Genel Kuruluna bağlı olarak çalışan komitenin 16 üyesi bulunuyor. BM'deki tüm bütçe, idari ve mali kararlar, yönetim reformları ve personel alımları Yönetim ve Bütçe Danışma Komitesinden geçiyor.

BM'nin yıllık yaklaşık 10 milyar doları bulan genel bütçesi de Terzi'nin başkanlığını yapacağı Yönetim ve Bütçe Danışma Komitesinde şekilleniyor.

Komite, idarenin bütçe, personel ve yönetim faaliyetlerini etkinlik, verimlilik ve BM yasa ve prensipleri açısından inceleyip değerlendirerek BM Genel Kuruluna nihai kararlar için raporlar sunuyor.

BM Genel Kurulu ise komite raporları doğrultusunda bütçe, personel ve yönetimle ilgili nihai kararları alıyor.

BM'nin bütçesi Cihan Terzi'ye teslim edildi - Resim : 2Cihan Terzi

Etiketler
Birleşmiş Milletler