Mehmet Ayvalıtaş MAFAV'da yaşatılacak

Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş ve daha sonra yaşamını yitiren Fadime Ayvalıtaş'ın isimlerinin yaşatılması için Mehmet Ayvalıtaş-Fadime Ayvalıtaş Gençlik ve Dayanışma Vakfı (MAFAV) kuruldu.

Mehmet Ayvalıtaş MAFAV'da yaşatılacak

Mehmet Ayvalıtaş-Fadime Ayvalıtaş Gençlik ve Dayanışma Vakfı (MAFAV) kuruldu.

MAVAF 30 Aralık Pazar günü bir dayanışma konseri düzenleyecek. Konser, İstanbul’un Ataşehir ilçesinde M. Saffet Kültür Merkezi’nde saat 16.00’da başlayacak. Etkinliğe oyuncu Fuat Özmen, sanatçı Erdal Güney, şair Ahmet Telli ve oyuncu Orhan Aydın gibi isimler katılacak.

T24'te yer alan habere göre; Gezi eylemleri sırasında İstanbul E-5 otoyolunda aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş ve daha sonra yaşamını yitiren Anne Fadime Ayvalıtaş adına vakıf kuruldu.

MAFAV adıyla kurulan vakıf için Pazar günü ‘Köklerimiz Gezi’de, gelecek ellerimizde!’ sloganıyla konser düzenlenecek.

Mehmet Ayvalıtaş MAFAV'da yaşatılacak - Resim : 1

MAFAV Başkanı Ali Ayvalıtaş, oğul Mehmet ve anne Fadime’nin adını yaşatmak ve yeni gelecek nesillere güzel günlerin umudunu taşıyabilmek için herkesi konsere davet etti.

Ali Ayvalıtaş gazetemize yaptığı ziyarette, “Oğlum yardımsever bir insandı ve bütün gençlerin okumasını isterdi. Biz de bu Vakıf aracılığıyla, bir biçimde eğitim hakkından mahrum kalmış gençleri eğitime kazandırmaya, okuyan gençlere de maddi yardımda bulunmaya çalışacağız” dedi.

Vakfın kurucu üyesi Aydın Aydoğan da Vakfın ilk olarak Mehmet Ayvalıtaş adına kütüphane kurduğunu ifade etti. Aydoğan “Gezi ruhu dayanışmadır, biz de Vakıf etkinliklerini böyle faydalı işlerde kullanacağız” dedi.

Etiketler
Gezi eylemleri