Canlı yayında açıkladı! İşte Fikret Orman'ın kararı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, canlı yayında Şenol Güneş kararını açıkladı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Canlı yayında açıkladı! İşte Fikret Orman'ın kararı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, NTV'de katıldığı Spor Aktüel programında siyah-beyazlı camiaya dair önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Fikret Orman'ın açıklamaları;

"Biz ağzı konuşan değil de, ayakları konuşan, sahada Beşiktaş ruhunu ortaya koyan oyuncular bekliyoruz. Oradan bireysel hesaplara, bireysel kariyerlere gitmek isteyen oyuncular olunca, takım bütünlüğünden uzaklaşıyorsunuz."

"Futbolun içinde ilk defa böyle olmuş değil, "Allah Allah" bir durumda değiliz. Trabzon maçını kazanmış ve Kasımpaşa maçını da kazanmış olsak, şu anda liderle 4 puan farkımız vardı."


"ŞENOL HOCANIN SÖZLEŞMESİ DEVAM EDİYOR"

"6,5 sene içerisinde Beşiktaş'ta 3 hocayla çalışmışım. Hiçbir hocayla, ilişkilerim maç skoruna göre hareket etmemiştir. Yönetim tarzımız bir olaya göre pozisyon almak değildir. Benim lider özelliğim var, doğru bildiğimi yaparım. Şenol hoca ile sözleşmemiz sezon sonuna kadar devam ediyor. Benim de başkanlık sürem sezon sonuna kadar devam ediyor."

SEZON SONU ŞENOL GÜNEŞ KALACAK MI?

"Futbolda bazen şununla çalışmayacağım dersiniz, çalışmak zorunda kalırsınız. Sezon sonu geldiğinde biz ne durumdayız, hoca ne durumda, o günün şartlarına bakmak lazım. Şu anda bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum. Ben Şenol hocaya 'sizinle çalışmak istemiyorum' dediğim an sözleşmemiz biter zaten, kimsenin bir şey talep edeceği bir şey yok. Biz ayrılmak istersek, 'Ayrılmak istiyoruz' deriz. Bugün de söyleriz, dün de söylerdik. Şenol hocanın adamlığına güvenirim. Şenol hocaya milli takım bugün gelmedi, iki takımı çalıştırsın denildi. Hoca istese yapabilir miydi? Yapabilirdi. Şenol hoca milli takıma gidiyor, başkan istemiyor" falan... Bunlar neden başka camialar için konuşulmuyor?"

"GELİN ADAY OLUN"

"Ben kongrede adayım dedim. Bugün vazgeçtim desem 'Kaçtı' derler. Her şey olumsuzluk üzerine. Ben olmasam başkan adayı olan yok. Madem memnun değilseniz, çıkın aday olun. Memnun olmadığınız için değil, yapabilirim dediğiniz için aday olun."

"Çıtayı çok yukarılara koyduk. Beşiktaş'ta başarı kriteri çok yüksek olduğu için insanlar mutsuz, biz de mutsuzuz."

PEPE'NİN AYRILIK SÜRECİ

Pepe'nin ayrılığı ile ilgili konuşan Orman, "Pepe para alamadığı için gitti dediler. Ayrılırken açıkladık işte, 103 bin euro alacağı var. Evinin kirası, maç başıları ve maaşı dahil olmak üzere. Maaşından 50 bin euro alacağı var. Yıllık maaşı ne kadardı? 4,5 milyon euro. Pepe'nin babasıyla alakalı bir sağlık problemi vardı. Biz sezon sonunda ayrılacaktık, sezon ortasında ayrılmasını konuştuk, doğruydu. Devre arasında 5-6 oyuncu daha ayrılacak" dedi.

"BEŞİKTAŞ YENİ BİR SAYFA AÇACAK"

Br revizyon hazırlığında olduklarını kaydeden başkan, "Hedefi olan, ruhunu sahada veren, kaçmayan, sahada mücadele eden bir takım görmek istiyorum. Bir oyuncuya para veriyorsunuz, oyuncu paramı alamıyorum diyor. Sahaya bakalım, sahada konuşalım. Biz ağzı konuşan değil, ayakları konuşan oyunculara para ödüyoruz. Beşiktaş yeni bir sayfa açacak ve sahada yüreğini koyacak oyuncular olacak" ifadelerini kullandı.

OZAN TUFAN SÖZLERİ

"Hiç kimse ile böyle bir görüşmemiz olmadı ama tarafların faydasına olacak her şey olabilir. Konuşabiliriz. Teknik direktörümüz Şenol hocayla yapacağımız toplantı ile hangi bölgelerde yoğunlaşacağız, kimi alacağız, belli olacak. 2-3 oyuncu alacağız. 1-2 tane stoper olabilir."

"BURAK YILMAZ İÇİN DİLİMDE TÜY BİTTİ"

"Burak ile ilgili konuş, konuş, konuş, konuş, dilimde tüy bitti. Burak için neden Fenerbahçe'yi sormuyorsunuz, Galatasaray'ı sormuyorsunuz, onların da santrforu yok."

"Hep Burak yazılıyor ama ben Arda'yı da çok seviyorum. Abdullah Avcı'yı da seviyorum, beğeniyorum. Bunları söylemem hemen alacağım anlamına mı geliyor? Burak Yılmaz'ın Beşiktaşlı olmasını seviyorum ve bunu da ifade ediyorum."

"OĞUZHAN'I KAYBETMEK İSTEMİYORUZ"

"Oğuzhan çok iyi bir aile çocuğudur. Oğuzhan da iyi bir çocuktur. Oğuzhan iyi futbolcu, beklenti yüksek fakat karşılamayınca o da mutsuz, biz de mutsuz. Çok sevdiğimiz ve kaybetmek istemediğimiz bir futbolcu. Ben Oğuzhan'ı Cenk'ten de üstte yerlerde bekliyordum. Oğuzhan ligin 2. yarısında Beşiktaş'ta önemli işler yapacaktır."

"CENK TOSUN'A KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK"

"Cenk Tosun gelebilir mi? Gelebilir. Burası onun yuvası. Ne zaman istiyorsa, gelebilir. Gelmek isteyip istemediği, şartlar ne, bunlar başka konu. Ben ona söyledim. Bence Premier Lig'de daha yapacağı işler var. O da eğitimden geçiyor, öğrenmesi gereken şeyler var. Everton ile Liverpool'un taraftarını toplayın, bizim o kadar taraftarımız Avrupa'da var."

LJAJIC'İN DURUMU...

"20 ya da 25 maç gibi bir miktar var yalan konuşmayayım, bunu oynarsa Ljajic'in bonservisi alınacak. Bonservis için de tam hatırlamıyorum, yalan söylemeyeyim."

"KADRO BEKLENENİ VERMİYOR"

"Bizim kalecimiz şu an Premier Lig'de düşme hattında Fulham'da 18'e giremiyor. Liverpool'un kalecisini aldık. Sağ bek Gökhan. Stoperler Pepe Vida. Sol bek Caner, Adriano. Kadro beklenileni vermiyor, bizleri mutlu etmiyor."

Etiketler
Beşiktaş Şenol Güneş Fikret Orman