MEB Gezi'yi eleştiren kitabı savundu

Milli Eğitim Bakanlığı, Gezi Parkı gösterilerini eleştiren “Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi” isimli ders kitabına sahip çıktı.

MEB Gezi'yi eleştiren kitabı savundu

Bakanlık, kitabın 2018 yılı başında güncellenen öğretim programına uygun olduğunu savundu.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, bakanlık tarafından bu yıl 12. sınıflar için hazırlanan, Emrullah Alemdar ile Savaş Keleş’in yazdığı “Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi” isimli ders kitabında Gezi Parkı ile ilgili bölüm bulunduğuna dikkat çekti.

Beko, “Kitabın konuya dair iddiası Gezi Parkı direnişinin uluslararası bir komplo olduğu şeklindedir. Yurttaş haklarını hiçe sayan, demokratik toplumsal mücadeleyi kriminalize etmeyi amaç edinmiş ve temel hak karşıtı bir tutumla hazırlanmış bu kitap ders kitabı olarak dağıtılmıştır” dedi.

Beko, kitabın hangi kriterlere göre ders kitabı olarak belirlendiği ve öğrencilere dağıtıldığı, kitabın hazırlanmasının ardından müfredata uygunluk kontrolünün kimler tarafından yapıldığı hakkında bilgi istedi.

Selçuk, verdiği yanıtta özetle şöyle dedi: “Söz konusu etkinlik, tarihsel sürecin bütün yönleriyle incelendiği, açığa çıkarıldığı ve değerlendirildiği algı ve varsayımına dayanan bir anlayışla, dersin öğretim programının eleştirel düşünme becerisine sahip bireyler yetiştirme hedefine uygun olarak hazırlanmıştır.”


Etiketler
MEB Milli Eğitim Bakanlığı