Saray'dan Metin Akpınar - Müjdat Gezen soruşturmasına çarpıtma!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Müjdat Gezen - Metin Akpınar yorumu.

Saray'dan Metin Akpınar - Müjdat Gezen soruşturmasına çarpıtma!

GERÇEK GÜNDEM - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat sonrası haklarında soruşturma açılan bugün gözaltına alındıktan sonra adli kontorelle serbest bırakılan usta sanatçılar Müjdat Gezen - Metin Akpınar hakkında konuştu.

KALIN'DAN 'SAVCI, ERDOĞAN'IN TALİMATINDAN ÖNCE SORUŞTURMA BAŞLATTI' ÇARPITMASI

İbrahim Kalın yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız tepki vermeden önce savcımız re'sen soruşturma başlattı" ifadesini kullandı. Halbuki, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma pazar günü Erdoğan'ın savcılara hedef göstermesinin ardından başlatılmıştı.

Erdoğan, DEİK Maili Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada ünlü sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında yargıya böyle talimat vermişti:

İbrahim Kalın'ın Metin Akpınar ve Müjdat Gezen ile ilgili açıklamaları şöyle:

"Programı sonradan izledim. Söylenen sözlerin kabul edilmesi mümkün değil. Bunların eleştiri ya da mizah adı altında hoşgörülmesi mümkün değil. İfadeleri okuduğunuz zaman, "Birilerini ayağından asarlar, başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşar" gibi ifadelerle Türkiye'deki mevcut iktidarı, Cumhurbaşkanımızı eleştiri bağlamında söylenen sözler.

Bunlar bugünün Türkiyesiyle ilgili söylenmiş sözler. Sayın Cumhurbaşkanımız tepki vermeden savcılık resen soruşturma başlattı. Bunların her biri hem kişisel hem kamu, amme davası olabilecek konular. Bu kişiler bizim çocukluğumuzun o masumiyet dönemlerinde, izlediğimiz filmlerde hatırladığımız kahramanlar olarak kalsalardı.

Keşke bu tür galiz ifadelerle, Cumhurbaşkanı ile "belki ipte sallandırılır, belki bir mahzende ölür" gibi sanatçılıkla ilgisi olmayan lafları söylemeselerdi. Bunun mizahla izah edilecek bir durumu sözkonusu değildir."

NE DEMİŞLERDİ?

Metin Akpınar, Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programında politik eleştirilerde bulunurken ülkedeki kutuplaşmaya dikkat çekmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz.”

Müjdat Gezen de ‘Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete ‘haddini bil' diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil' ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Metin Akpınar Müjdat Gezen Müjdat Gezen Cumhurbaşkanlığı İbrahim Kalın