Kayyum atandı, çete operasyonunda tutuklandı

Bartın’da FETÖ’ye finansman sağladığı iddiasıyla TMSF’ye devredilen şirketlere kayyum olarak atanan avukat Akın Akgül, ‘suç örgütü’ operasyonunda tutuklandı.

Kayyum atandı, çete operasyonunda tutuklandı

Bartın’da FETÖ’ye finansman sağladığı iddiasıyla TMSF’ye devredilen şirketlere kayyum olarak atanan avukat Akın Akgül, ‘suç örgütüoperasyonunda tutuklandı.

Birgün gazetesinin haberine göre Bartın’da FETÖ’ye finansman sağladığı iddiasıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen şirketlere kayyum olarak atanan avukat Akın Akgül ‘çete operasyonunda’ tutuklandı. Bartın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, dün suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Aralarında avukat Akgül’ün de olduğu polis, zabıt kâtibi ve esnaf toplam 13 kişi gözaltına alındı. Haklarında, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘kurulan örgüte üye olmak’, ‘örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘çocuk düşürme’ iddialarıyla suçlamalarda bulunan 13 şüphelinin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Aramada çok sayıda delil olabilecek materyale el konuldu.

DOSYAYA GİZLİLİK KARARI

Emniyet’teki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınanlardan Akgül’ün tutuknarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. ‘Toksözler’ isimli firmaya kayyum olarak atanan Akgül’ün AKP’ye yakın bir isim olduğu bildirilirken, soruşturmaya ilişkin ‘gizlilik’ kararı verildi.

Etiketler
Bartın FETÖ Operasyon Suç örgütü