İDO'nun ardından TURYOL'dan da kötü haber geldi

İstanbul Boğazı'nda günde ortalama 470 sefer yapan TURYOL kontak kapatma tehlikesiyle karşı karşıya.

İDO'nun ardından TURYOL'dan da kötü haber geldi

TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can akaryakıt maliyetlerinin son bir yılda yüzde 143 arttığını söylerken İDO gibi iç hat seferlerini durdurabileceklerini belirtti. Can, "Biz de TURYOL olarak her an kontak kapatabiliriz. Maliyetlerimiz çok fazla arttı" diye konuştu.

1 Aralık itibari ile iç hat seferlerine son verdiğini duyuran İDO'nun özelleştirilme süreci İBB Meclisi'nin 19 Kasım tarihli oturumunda tartışma yarattı. CHP'li Meclis Üyesi Hakkı Sağlam konuyla ilgili soru önergesi vererek, 2011 yılında İBB Meclisi tarafından oy çokluğu ile gerçekleştirilen İDO'nun özelleştirilme sürecini anlattı.

BU GEMİLERİ KİM SATIYOR?

Sağlam önergesinde SÖZCÜ yazarı Çiğdem Toker'in köşesinde yazdığı “Her biri 2 milyon dolar olan İDO'nun durdurduğu hatlarda sefer yapan 3 gemi satışa çıkarılmış, ihaleyle falan değil. Üç geminin ortak özelliği 1997 yılında Norveç'te inşa edilmesi, üçü de TBMNM Başkanı Binali Yıldırım'ın İDO Genel Müdürlüğü sırasında hizmete girmiş olması. İDO 2011 yılında özelleştirilirken mülkiyetin İBB'de kaldığı açıklanmıştı. O halde bu gemileri kim satışa çıkardı, geliri kim alacak?” sorusuna da yer verdi. Sağlam, İDO'nun iç hatlardan çekilmesinin ve faturasını “devlete ve İBB'ye” kesmesinin hukuki ve ekonomik sonuçlarının olup olmayacağını da sordu. Soru önergesi yanıtlanmak üzere oybirliği ile İBB Meclis Başkanlığı'na havale edildi.

Etiketler
İstanbul Boğazı