Erdoğan: Öğrenciler hep burs istiyor, krediye yanaşmıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan öğrencilerin burs miktarlarını artırma kararı aldıkları müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

Yabancı öğrenci sayısı ülkemiz hakkında olumsuz propagandalara rağmen arttı.

Yarın bugünden daha güçlü olacağız buna inanıyorum. Ülkemizde üniversiteli öğrenci sayısındaki artış dünyadaki yerimizi güçlendiriyor.

Cumartesi Pazar günleri artık okullarımızda öğretmenleri vasıtasıyla orada kendisine destek vermek durumundadır. Artık benim vatandaşım kolundaki bileziği, ahırındaki hayvanı satıp çocuğunu dershanelere göndermek durumda kalmayacak.

Öğrencilerimizin barınma sorunu için açtığımız yurtların yatak kapasitesi 640 bini buldu.

Öğrencilerimiz nedense hep burs istemekte ancak krediye yanaşmıyor. Kredi de iş bulduktan sonra faizsiz ödenecek bir burstur.

Buradan öğrencilerimize bir de müjde vermek istiyorum. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi burs miktarını lisansta 500 lira, yüksek lisansta 1000 lira, doktora da 1500 liraya yükseltme kararı aldık.

Türkiye her alanda çağı yakalamak ve ötesine geçmek istiyorsa önce dijital dönüşümünü sağlamak zorundadır. Biz milletimizin zekasına ve üretkenliğine güveniyoruz.Dijital teknolojilerin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda dünyadaki öncü ülkeler arasına girmek istiyoruz. Bunun için verimliliği ve rekabet gücünü yükseltecek projelere destek vereceğiz.

Ülkemizin sahip olduğu verileri topraklarımızı gibi hassasiyetle korumazsak geleceğe güvenle bakamayız.

Üniversite öğrencilerimizin yüksek öğretimde yetenek yönetimi sistemine geçmektir. Kamuda veya özel sektörde bu öğrencilerimizin istihdam edilmesini sağlayacağız.

Üniversite mezunlarının istihdamını takip ederek başarı düzeyini ölçmek istiyoruz.

Üniversitelerimizin tamamında kariyer merkezleri kuracağız. Bu merkezler reel sektörle işbirliği içinde olacak.

Türkiye içeride ve dışarıda büyük mücadeleler veriyor. Ülkemiz hakkında pek çok yalan ve yanıltıcı bilgi dolaşıyor. İşte bu devasa güçlü zannettiğimiz ülkeleri başında olanların değil medyaların yönettiğini gördüm.

Ziyaret ettiğim ülkelerde ‘medya şöyle diyor. Medya böyle diyor’ diyorlar. Bırakın medyayı halkınız ne diyor siz bana onu söyleyin dedim. Medya ile demokrasi olmaz. Halk varsa demokrasi olur yoksa olmaz. Öyle güçlü demokrasi vardır ki orada medya da güçlü olur.

Eğer bir siyasetçi de medyasında korkuyor ve çekiniyorsa onun da sağlıklı siyaset yapması mümkün değildir.

Etiketler
Kongre Kredi Öğrenci Recep Tayyip Erdoğan