Bahçeli: Kemerleri hep sesi çıkmayan milyonlar mı sıkacak?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, meclis grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, '''Yapamazlar dediler yaptık, devrilir gider dediler dirildik. İftiracı çevreleri mahkum ettik. Onlar atıp tutu. Biz milletimize güvendik. Anket şirketlerine kulaklarımızı tıkadık. Yüzde 2-3 oy alırlar diye dedikodu yayanları not ettik. Sonra şoktan şoka girdiler'' dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

''Yapamazlar dediler yaptık, devrilir gider dediler dirildik. İftiracı çevreleri mahkum ettik. Onlar atıp tutu. Biz milletimize güvendik. Anket şirketlerine kulaklarımızı tıkadık. Yüzde 2-3 oy alırlar diye dedikodu yayanları not ettik. Sonra şoktan şoka girdiler. Sizler kurulmuş tuzakları mücadelenizle yıktınız. Seçilen milletvekili arkadaşlar kadar seçilemeyen ama canla başla çalışan milletvekilli adaylarını tebrik ediyorum. MHP dünden bugüne başkalaşma akımına kapılmadı. Başkalarına özenmedi. Kendi kurşunumuzla ölmeyi başkalarının ipiyle sallanmaya tercih ettik. İrade gösterdik, parlak ufuklara odaklandık. Cesaretimiz yanlışa yoranlar oldu. Gelecek seçimleri değil gelecek nesilleri düşündük.

YA BAŞARACAĞIZ, YA BAŞARACAĞIZ
Seçim beyannamemizdeki tüm vaatleri gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Yorulmak yok, vazgeçmek yok, gevşeklik hiç yok. Ya başaracağız ya başaracağız, ortası yok. Hiç kimsenin hiçbir oluşumun hikmetine muhtaç değiliz. Hiç kimsenin kollamasına korumasına da ihtiyaç da duymuyoruz. Bize milletin desteği yeter. Biz Türk milletinin ta kendisiyiz.

KIRBAÇ KASIRGASININ TEĞET GEÇMESİ BİZLERİ MEMNUN ETMİŞTİR

Küresel ısınma, buzulların erimesi, çevre kirliliği, çölleşme, orman alanlarının yok edilmesi, doğal afetler, iklim değişiklikleri insanları meşgul eden temel meseleler arasındadır. Denizlerdeki petrol platformlarından sızan kazalarda binlerce ton ham petrol denizleri kirletirken deniz canlıların ölümüne neden olmaktadır. Uluslararası toplum çevre felaketlerine çare bulmak zorundadır. Doğal afetlerdeki sıklık üzerinde kararlı şekilde düşünülmeli emek ve çaba harcanmalıdır. Medyada kırbaç kasırgası olarak isimlendirilen fırtınanın ülkemizin teğet geçmesi bizleri memnun etmiştir. Elbette acılar paylaşıldıkça azalacaktır.

KURDAKİ ARTIŞLARI FIRSATA ÇEVİRENLERİN NASIL BİR AHLAK ANLAYIŞI VARDIR

Ekonomik fırtına tutulduğunda fırsatçılık yapan kim varsa milli mensubiyeti idrak edemeyenlerdir. Vatandaşlarımız ne içelim ne yiyelim derdindeyken kurdaki artışları fırsata çevirenlerin nasıl bir ahlak anlayışı vardır. Stokçuluk yapanlar yabancı ülkelere sermaye kaçıranlar mutlak deşifre edilmelidir.

YAPILAN ZAMLAR GERİ ALINACAK MIDIR?

Ekonomik yangın söndü, sönüyor. Yapılan zamlar ne olacak, geri alınacak mıdır? Hükümet sinsi fırsatçıları belirlemelidir.

BM ELEŞTİRİSİ

Dünyada sefalet korkunç boyutlara tırmanırken sefada bir o kadar yaygınlaştırmaktadır. Böyle bir dünya tablosunun sürdürülmesi imkansızdır. 260 milyon insan sosyal siyasal açmazlardan dolayı yollara düşmüş, göçmüştür. Zulüm egemenlik kurarken zalimler sözü geçer hale gelmiştir. İnsani değerler yerlerde sürünmektedir. İnsan hakları ihlalleri demokrasiye vurulan prangalar, katliamlar, sosyal krizler devletler arası şiddetli rekabet masumlara hayatı zindan etmektedir. Geçen hafta ABD’de gerçekleşen BM toplantısı sadece günü kurtarmıştır. Türkiye’nin dışında hiçbir ülkenin samimiyetle mücadele ettiği söylenemez. Oluk oluk akan kanları seyreden sözde gelişmiş ülkeler insanlıkta sınıfta kalmıştır. Bize öğretecekleri işaret edecekleri hiçbir şey yoktur. BM’nin ana yapısı ve karar alma şekli değişmedikten sonra huzur ve istikrar arayışları asla gerçekleşmez.

Sayın Erdoğan’ın BM’de yaptığı konuşma etkilidir. kendi içinde tutarlıdır.

TERÖRİSTİN BELGESİ Mİ ARAŞTIRILIR? HAİN HAİNDİR
Almanya Başbakanı FETÖ için hala daha çok bilgi istiyorsa Almanya’da haşhaşilerle nasıl mücadele edilecektir. 15 Temmuz gecesi yağdırılan kurşunlar delil değil mi? Teröristin belgesi mi araştırılır? Hain haindir. 15 Temmuz delil değil midir. Almanya Başbakanı 15 Temmuz’a yanlış yönde bakmaktadır . Merkel denize düşmemiştir. Yılan sarılmasına gerek yoktur. Delil istemek gökyüzünde ağaç yetiştirmek gibidir. Yürekleri yetiyorsa desinler ki FETÖ’yü seviyoruz.''

Etiketler
Devlet Bahçeli