Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Kenan Evren' göndermeli İş Bankası yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İş Bankası'yla ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bütün annelerin babaların ortak amacı biz de onu istiyoruz. Parlamento açıldığında yasal düzenlemeyi parlamentoyu vereceğiz. Öğretmenler meslek kanunu ve öğretmenlere 3600 ek göstergenin verilmesi.

Öğretmenler gününde onlara birer maaş ikramiye verilmesi bizim arzularımızdan birisi.

İŞ BANKASI

Sayın Erdoğan, CHP'nin İş Bankası'nın para almadığını söylemesini güzel bir olay. Biz İş Bankası'nın ortağı değiliz. Biz sadece ve sadece Atatürk'ün hisselerinin temsilcisiyiz. O para TDK'ya gider. Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti.

Evren ve arkadaşları hisseleri hazineye devretmiş. Biz dava açıp kazanmıştık.
Erdoğan önce hukuki sürece baksın.

Herkesin Atatürk'ün vasiyetine saygı duyması lazım.

Sayın Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndan para almadığını söylemesi güzle bir olay. Biz para almıyorduk ama bir türlü anlatamıyorduk. Gerçekten hiçbir para almıyoruz. İş Bankası'nın ortağı da değiliz. Sadece ve sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün hisselerinin temsilcisiyiz o kadar. 5 kuruş para almayız. O para, Türk Dil, Tarih Kurumu'na gider. Çünkü Atatürk'ün vasiyeti böyle. Herkesin Atatürk'ün vasiyetine saygı duyması lazım. Erdoğan neden böyle bir karar aldı? Onu da anlamıyorum. Acaba, alıp Türkiye Varlık Fonu'na devretmeyi mi düşünüyor. Ona da bakmak lazım.

KATAR'DAN UÇAK ALIMI

Türkiye Cumhuriyeti bir şeyhtan uçak alacak kadar küçülmemeli. Eğer onuru varsa o uçağı yarın sabah idare eder. Türkiye Cumhuriyet, Cumhurbaşkanı'nı gezdirecek uçağı bir şeyhten hibe olarak alamaz.

Vatandaş bu kadar sıkıntı içindeyken, bir gelecek beklentisi içinde, Türkiye'nin geleceğini sorgularken. Bi bakıyorsunuz kendisine uçak almış.

Kim bu Katar şeyhi, Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı doğalgaz arayan şirketlerle ortak olan birisi.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Recep Tayyip Erdoğan