CHP'li Ağbaba, AKP'li isimlerin İBB'den aldığı bursu Meclis'e taşıdı: Bu avantayla tam 8 bin 131 KYK bursu verilebiliyor

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP'li i Ravza Kavakçı Kan, Fatma Betül Sayan Kaya ve Rabia İlhan Kalender’in İBB'den aldığı bursu gündeme getirerek, "Bu avantayla tam 8 bin 131 KYK bursu verilebiliyor" dedi.

CHP'li Ağbaba, AKP'li isimlerin İBB'den aldığı bursu Meclis'e taşıdı: Bu avantayla tam 8 bin 131 KYK bursu verilebiliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, AKP İstanbul milletvekilleri Ravza Kavakçı Kan ve Fatma Betül Sayan Kaya ile AKP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan Kalender’in AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirakleri KİPTAŞ ve İSBAK’tan aldıkları yüksek miktardaki bursları gündeme getirdi.

Ağbaba konuşmasında "Hatırlayın, AKP'li üç isim İBB üzerinden usulsüzlük yaparak 6,9 milyon lira (bugünün parasıyla) AVANTADAN burs alıp yurt dışına eğitime giderek milletin parasını iç etmişti" dedi.

Ağbaba şöyle devam etti:

"Bu avantayla tam 8 bin 131 KYK bursu verilebiliyor. Bu avantayla 23 bin 40 öğrencimizin KYK ücreti ödenebiliyor. Bu avantayla 380 profesörün maaşı veriliyor. Öyle bir avanta ki arkadaşlar insan bunu alırken biraz Allah'tan korkar."

Etiketler
Rabia Malatya Veli Ağbaba Fatma Betül Sayan