İddia: 10 bin dolar alan siyasetçinin ismi, 'çok gizli tutulması' kaydıyla bildirildi

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar aldığı iddia edilen siyasetçinin isminin 'çok gizli tutulması' kaydıyla bildirildiği iddiasını paylaştı. Ancak bu konuda ulaştığı bir belgenin olmadığını söyledi.

İddia: 10 bin dolar alan siyasetçinin ismi, 'çok gizli tutulması' kaydıyla bildirildi

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi var" iddiasında yaşanan gelişmeyi köşesinde paylaştı.

"Bir bakan hem böyle bir suç işlendiğini bilecek, hem de bunu Cumhuriyet Savcılığı'na ihbar etmemeyi göze alamaz. Ankara Adliyesine gittiğinde mutlaka bu kişi hakkında bilgi vermiştir. O siyasetçinin kim olduğunu C. Savcılığı da bakan ihbarıyla öğrenmiştir" diyen Öztürk, şöyle devam etti:

'ULAŞTIĞIM BİR BELGE YOK'

"Bilgi verdiyse soruşturma var mı? Bazı kaynaklar, ‘çok gizli tutulması' kaydıyla o ismin bildirildiğini söyledi. Ancak bu konuda ulaştığım bir belge yok."

Öztürk, Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başlatılan soruşturma esnasında "Belediyeden her ay 30 bin lira alan gazeteciler var" iddialarına da değindi. Söz konusu gazetecilerin adlarının açıklanmamasının, gazetecileri zan altında bıraktığını ifade etti:

'ZAN ALTINDA BIRAKILDILAR'

"Gazetecilere yasal olmayan bir biçimde para verildiğini bakan biliyorsa, soruşturma konusuysa, soruşturma bitene kadar açıklamamalıydı. Bu açıklamalar müfettişler üzerinde baskı anlamına geliyor

İçişleri Bakanı, organize suç örgütü liderinden her ay 10 bin dolar alan siyasetçiyi de, belediyenin maaşa bağladığını öne sürdüğü gazetecileri de açıklamadığı için siyasetçiler, şimdi de gazeteciler zan altında bırakıldı."

Etiketler
Sedat Peker