Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'bedava elektrik' yanıtı: 'Sen bunu bilmeyecek kadar cahilsin'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da toplu açılış töreninde yaptığı açıklamalarda CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'bedava elektrik' yanıtı: 'Sen bunu bilmeyecek kadar cahilsin'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da toplu açılış töreninde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa'da sarf ettiği ''Belediyeyi verin, elektriği bedeva verelim'' sözleri hakkında konuşan Erdoğan, ''Geçenler Bay Kemal Şanlıurfa'daydı. 'Şanlıurfa Belediyesi'ni bize verin elektriği size bedava vereceğim' dedi. Aydın bir çiftçi kenti mi? Hadi bakalım Bay Kemal, sen belediye başkanına Aydın'da ver talimatı. Yapabiliyorlarsa hodri meydan'' ifadelerini kullandı.

''ELEKTRİK ÜRETİMİ BİZDE, BİZDE''

Elektrik üretimin bakanlığa bağlı olduğunu söyleyen Erdoğan, ''Az önce Sayın belediye başkanına bir nükte yaptım. O da bana nükte yaptı. Olacak iş değil. Bay Kemal'in dünyadan haberi yok. Elektrik üretimi bizde bizde, belediyelerde değil. Sen bunu bilmeyecek kadar cahilsin'' diye konuştu.

''BELEDİYELERİNE VER TALİMATI''

Ayrıca Kılıçdaroğlu'na CHP'li belediyelere talimat vermesini söyleyen Erdoğan ''14-15 büyükşehir sende Bay Kemal. Hadi ver talimatı da benim çiftçime elektriği bedava versinler. Böyle bir yetkileri var mı? Biz bu tür yalanlardan çok çektik'' sözlerini sarf etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Yalan ve iftira dolu polemiklerle değil, bu tür hizmetelere ihtiyaç duyuluyor.

Ülkemizin kalkınmasını engelleyen demokrasinin gelişmesine tahammül edemeyen zihniyet, gizlemeye çalışsa da bugün kendini belli ediyor. Erdoğan'ın sonu Menderes gibi olacak diyorlar.

Eyyy CHP'nin atıkları biz bu yola çıkarken; beyaz kefenemizi giyerek çıktık. Bizi korkutamazsınız. CHP'nin dikili bir ağacı var mı?

Millet olarak biz bu fotoğrafın yabancısı değiliz. 70'lerde, 90'larda aynı kabusu yaşadık. Toplumuzun bu kabusları unutmadı.

DÖVİZ KRİZİ VE ENFLASYON

Ekonomimiz üzerinden ülkemizi hedef aldılar. Aldığımız tedbirlerle, ülkemize yapılan saldırı araçlarını etkisin hale getirdik. Başarabildiler mi? En son kura endeksi Türk Lirası dedik, bütün oyunları bozuldu.

Enflasyonun milletimizi bunalttığını biliyoruz. Yaptığım hamlelerle insanlarımızı önemli ölçü de rahatlattık. Asgari ücreti tahammül edemeyecekleri bir seviyeye çıkardık mı? AK Parti bu.

''ABD'YE BAK ENFLASYON FELAKET''

Hiçbir insanımızı işsiz, aşsız, gelecek kaygısına sürüklememek için devletimizin tüm araçlarını seferber ettik. ABD'ye bak enflasyon felaket. Aradığınız gıda ürünlerini bile bulamıyorsunuz oralarda. Hamdolsun Türkiye'de böyle bir sorun yok.

''ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK VERECEĞİZ''

Bizim asıl bakacağımız yer kendi üretim ve ihracat potansiyelimiz, insan gücümüz ve kazancımız olmalıdır. Hamdolsun ihracat ve üretimde çok iyi bir yerdeyiz. Gıda sektöründe de ciddi fiyat artışları ortaya çıktı. Çiftçilerimizden ekilmemiş dikilmemiş hiçbir toprak kalmayacak şekilde çalışmalarını istiyoruz. Çiftçilerimizin desteklenmesi hükümetimizin görevlerinin en başında geliyor.

Siz dünyanın tamamında yaşanan sorunları Türkiye'ye mahsusmuş gibi gösterenlere aldırış etmeyin. Enflasyon başta olmak üzere sıkıntılar biz çözeriz, Bay Kemal değil. Onun öyle bir aklı yok iradesi de yok. Önümüzdeki öyle fırsatlar var ki; buna değer ve biz çözeriz.

25 havalimanız varken; 56 havalimanız var. Niye? Çünkü; benim Aydınlı kardeşime bu yakışır da onun için. Görevimiz. Şehir hastanelerini yaptık. Bay Kemal diyor 'Bunu ne ile yaptınız?' Anlamazsın diyorum: Yap-İşlet-Devret modeliyle yaptık.''

Etiketler
Aydın Elektrik