Pompeo'dan açıklama: ABD sadece Brunson'ı istemiyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Pompeo'nun görüşmesi sonrasında ABD'li bakan bugün açıklama yaptı.

Pompeo'dan açıklama: ABD sadece Brunson'ı istemiyor

Ankara-Washington hattında ciddi bir krize sebep olan rahip Brunson davası sonrasında Türkiye’ye yönelik yaptırımlar iki ülke arasında tansiyonun yükselmesine sebep olmuştu. ABD’nin iki bakana yaptırım kararı almasının ardından dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo Singapur’da bir araya gelmişti. Pompeo bugün o görüşmenin ardından basına konuştu.

Pompeo, görüşmenin yapıcı geçtiğini söylerken, Türkiye’de tutuklu bulunan Amerikalıların “önümüzdeki günlerde” serbest bırakılacağını umut ettiğini söyledi. Pompeo, “Mevkidaşımla dün yapıcı bir görüşme gerçekleştirdim. Brunson’ın serbest bırakılmasının ve ABD’ye dönmesinin zamanının geçtiğini ve Türkiye’deki diğer tutukluların da serbest bırakılması gerektiğini söyledim” dedi.

Pompeo, “Umut ediyorum ki önümüzdeki günlerde bunlar gerçekleşecek” dedi. Associated Press’in aktardığı haberde ise Pompeo’nun, “Türkiye ABD’nin her durumda birlikte çalışmak isteyeceği bir NATO müttefiki” sözlerine yer verdi.

Dünkü toplantı sonrasında Çavuşoğlu, “Elbette bütün sorunların tek bir toplantıda çözülmesini bekleyemezsiniz. Fakat önümüzdeki dönemde birlikte çalışmaya ve yakın iş birliği yaparak diyaloğu sürdürme kararı aldık” demişti.

Etiketler