Kılıçdaroğlu'ndan Süleyman Soylu'ya 'bence suç' yanıtı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24 canlı yayınına konuk oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24 canlı yayınında Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan "ellerini arkadan bağlama" soruşturmasına ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "bence suç" açıklamasına yönelik şunları kaydetti:

Akıl dışı bir tanımlama. Akılla, hukukla, normal yaşamla bağdaşmayan bir tanımlama. "Bana göre suç..." İyi de siz kimsiniz? Siz ceza kanunu musunuz? Sizin her söylediğinizin yasal düzenleme olduğunu kabul eden bir karar mı var? Bunu söyleyen de işin garip tarafı Türkiye'nin bütün güvenlik görevlilerini yöneten kişi. Size göre suç olduğu andan itibaren yani suç şahsileştiği andan itibaren herkes beğenmediği kişiyi suçlayabilir.

İçişleri Bakanı bu gücü nereden alıyor, bu anlayışı nereden alıyor. Erdoğan'dan alıyor. Erdoğan soğan-patates üreticilerini bile terörist ilan etti, bakkalı bile terörist ilan etti. Balık baştan kokar diye bir atasözümüz var. En tepedeki istediği kişiyi istediği zaman terörist ilan edebiliyor. Bizim 128 milyar dolar nerede sorusunu bile pankartlardan indiriyorlar. Baş öyleyse etrafı da böyle olacaktır kendisine göre suç yaratacaktır. Efendim suçmuş da yine de soruşturma için izin vermeyecekmiş. E ver kardeşim! Suç konusunda soruşturma iznini vermiyorsan o zaman sen suçlusun. Kendisi de kabul ediyor aslında söylediğinin doğru olmadığını. Erdoğan'a yaranmak için böyle bir söylem geliştirmiş.

Ekrem Bey tutumuyla davranışıyla bir büyükşehir belediye başkanı olarak, herkese saygı duymuştur, inançlara saygılıdır. Kendisi gibi düşünmeyen insanlar da dahil olmak üzere saygılıdır. İstanbul'a ihanet etmemek için çaba harcayan bir belediye başkanıdır. Onun elini kolunu bağlayarak acaba hizmet edemez hale nasıl getiririz diye bir arayış içindeler.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu Cumhuriyet Halk Partisi