Kılıçdaroğlu'ndan AKP'nin önce yayınlayıp sonra sildiği animasyonla ilgili açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24 canlı yayınında AKP'nin önce yayınlayıp sonra sildiği animasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan AKP'nin önce yayınlayıp sonra sildiği animasyonla ilgili açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24 canlı yayınında AKP'nin önce yayınlayıp sonra sildiği animasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Animasyonu ilk izlediğimde gülümseyerek izledim, arkadaşlara dedim ki "siz emin misiniz AKP'nin yayına koyduğundan." Evet dediler. Kendi sitemize koyalım biz de bunu yayınlayalım dedim.

Samimi düşüncemi ifade etmek gerekirse AKP artık Türkiye'yi yönetemiyor. Bir şeyler yapmak istiyor ama beceremiyor. Bizi eleştirmek istiyor ama beceremiyor.

Çünkü aslında ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar.

Yönetemediklerinin de farkındalar. Sözde bizim 128 milyar dolar nerede sorumuzu tiye alacaklardı ama onlar da gayet iyi biliyorlar ki bu sorunun cevabını veremediler ve bu soru hala yanıt bekliyor.

Güçleri, birikimleri neredeyse sıfırlanmış vaziyette. Biz değil herhangi bir kişi de sorabilirdi bu soruyu. 128 milyar dolar bilançoları analiz eden kişiler de defalarca gündeme getirdiler. Bir türlü yanıt alamayınca dedik ki en azından pankart yapalım dedik.

Daha önce 128 milyar dolar nerede diye sorduğumuzda her kafadan bir ses çıktı. Birisi dedi ki o para hiç olmadı, birisi dedi ki aynen kasada, birisi dedi ki 128 milyar doları aldık bir kısmı vatandaşın elinde falan.

Bu olay aslında espriyle geçiştirilecek bir olay değil. Bugün Türkiye bir savaşa girse bir centi bile yok.

Geçmişe Merkez Bankası döviz satmadı mı, elbette sattı. İhaleye çıkıyordu, yapılan satışları kendi internet sitesine koyuyordu. Şu kur üzerinden şu kadar dolar, avro sattım diye. Merak edenler Merkez Bankası'nın internet sitesine girip dövizi hangi kur üzerinden kaça sattığını orada görüyordu. Böyle bir tabloyu görmedik çünkü o tabloyu Merkez Bankası bilinçli olarak koymadı. Çünkü kendisi satıcı değildi.

Hazine ve Maliye Bakanı diyor ki "bu soruya Merkez Bankası'nın yanıt vermesi lazım." İyi de Merkez Bankası bunu satmadı ki. Asıl bu soruyu bakanın yanıtlaması lazım. Kendisinden önceki Hazine ve Maliye Bakanı bunun satışını yaptı ve kayıtların olduğunu biliyoruz.

128 milyar dolardan beşli çete kaç lira döviz aldı ben merak ediyorum.

Etiketler
128 milyar dolar Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi