SOL Parti'den Erdoğan'a 10 maddelik yanıt: 'Hortum rekoru kırıldı'

Ülke gerçeğinden kopan Erdoğan, Türkiye’nin şaha kalktığını iddia etti. 10 maddeyle acı reçeteyi hatırlatan SOL Parti “Cengiz’in vergi borcu silindi, 128 milyar dolar buhar oldu, hortum rekoru kırıldı” dedi.

SOL Parti'den Erdoğan'a 10 maddelik yanıt: 'Hortum rekoru kırıldı'

Ülke, ekonomiden salgınla mücadeleye dek her alanda büyük çöküş yaşarken gerçeklikten kopan Saray yönetimi yine Türkiye’nin şaha kalktığını söyledi.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracatta ve sanayi üretiminde her ay yeni rekorlar kırıldığını, 2021'in "şahlanış yılı" olacağını savundu. Salgınla mücadelede ise Türkiye’nin örnek gösterildiğini iddia etti.

Erdoğan’ın “rekorlar kırıyoruz” iddiasına 10 madde ile yanıt veren SOL Parti, “Cengiz’in 425 milyon vergi borcu silindi, halka 30 liralık patates-soğan şovu yapıldı. 128 milyar dolar buhar oldu, kimse cevap veremedi, sorusunu sormak yasaklandı” dedi. Salgın sürecindeki sorunları, yandaşların silinen vergi borçlarını, kapanan işyerlerini hatırlatan SOL Parti’nin açıklamasında 128 milyar dolarının akıbeti de sorularak, “Hortum rekoru kırıldı” denildi.

SOL Parti’nin Erdoğan’a verdiği 10 maddelik yanıtta şu ifadeler yer aldı:

1. Lebaleb kongrelerle rekor kırıldı: Türkiye vaka ve ölüm sayılarında Avrupa ve dünya listelerinde ilk sıralara yükseldi. Esnaf aylarca kepenk açamazken Erdoğan partisinin şaşalı kongrelerindeki kalabalıkla övündü.

2. Ha bugün ha yarın derken aşı gelmedi: Salgının başında beş maskeyi dağıtamayan Saray, salgının geldiği aşamada toplumu aşılamayı da beceremedi. Sağlık Bakanı’nın verdiği tarihler tutmadı, bugüne kadar toplumun sadece yüzde 13’ü aşılanabildi.

3. Salgında halk teste, tedaviye ulaşamadı: Saray, salgının başından bu yana onlarca ülkeye sağlık malzemesi yardımı yapmakla övünürken halk sağlık hizmetinden yararlanamadı. Özel hastaneler yüzde 200 ilave ücret aldı. Bugün pek çok yurttaş hastanelerde yatak bulamadığı için evde tedavi ediliyor.

4. Yandaşların vergi borcu silindi: Zaten kötüye giden ekonomi, salgınla birlikte büyük krize girdi. Kepenk açmasına izin verilmeyen, yeterli destek sunulamayan esnaf iflas etti. 2020 yılında 24 bin 136 dükkânın kapısına kilit vuruldu.

5. Başarı hikayeleri yazıldı: Erdoğan salgınla mücadelede Türkiye’yi örnek aldıklarını iddia etse de Türkiye salgında en çok ölümün yaşandığı ülkelerden biri oldu. Resmi rakamlara göre 34 bin 455 insanımız hayatını kaybetti.

6. Patronlar kollandı: Birçok ülke halka yönelik paketler açıklarken Saray’ın paketi patronları kolladı. Yurttaşa üç kuruş reva görüldü. Kısa çalışma ödeneği sonlandırıldı. Pandemi sürecinde 3 milyon 728 bin kişi işsiz kaldı, işsiz sayısı toplamda 12 milyonu aştı.

7. Borçlanma rekoru kırıldı: Lüksten şaşmayan Saray’ın saniyelik gideri asgari ücrete denk düşerken halk yine sefalete mahkûm edildi. Ülkenin toplam dış borcu 450 milyar dolara ulaştı. Türkiye’de yaşayan her 3 kişiden biri borçlu hale geldi.

8. Yandaşa dağıtıldı, halka kalmadı: AKP’nin 19 yıllık iktidarında yoksul ve zengin arasında uçurum giderek açıldı. Halka aktarılan kaynak GSYH’nin sadece yüzde 1’inde kaldı. Pandemide halka en az kaynak aktaran ülke olarak bir rekora daha imza atıldı.

9. Cengiz’in 425 milyon TL vergi borcu silindi: İhaleden ihaleye koşulan beşli çetenin vergi borçları silindi. Kamunun parası geçiş garantili yol ve köprülere heba edildi. Saray uzaya çıkmaktan bahsederken halkın kuru soğana muhtaç olduğu görüldü. Patatesi karşılama töreni yapan hükümet, halkın yoksulluğunu bile şova çevirdi.

10. Hortum rekoru kırıldı: 128 milyar dolar buhar oldu. Erdoğan her konuşmasında başka bir yanıt verdi. Merkez Bankası’nın kayıp rezervlerinin hesabını veremeyen Saray, sorusunu sormayı da yasakladı. Parti binalarında pankart kovalayan iktidar, mani söyleyen ramazan davulcusunun peşine düştü. Savcılar pankartlara suç uydurmakta zorlanırken, çareyi koronavirüsü bahane etmekte buldular. (BirGün)

Etiketler
Vergi Borcu Rekor Türkiye Vergi