Albayraklar birçok habere erişim engeli getirtti! Kendi yazısını bile engelletti...

Serhat Albayrak ve Hafize Şule Albayrak kendileriyle ilgili birçok habere erişim engeli getirtti. Şule Albayrak, kendi köşe yazısına yer veren haber sitelerine de içerik çıkarma kararı aldırdı.

Albayraklar birçok habere erişim engeli getirtti! Kendi yazısını bile engelletti...

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın abisi Serhat Albayrak ve eşi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hafize Şule Albayrak kendileriyle ilgili pek çok habere erişim engeli getirtti.

HAFİZE ŞULE ALBAYRAK KENDİ YAZISININ YER ALDIĞI İÇERİKLERİ KALDIRTTI

Hafize Şule Albayrak'ın Star gazetesinde “Laikçi misyonerler ile DEAŞ’çı vaizlerin benzerliği üzerine” başlıklı yazdığı yazısı daha sonra birçok haber sitesinde de yer aldı. Hatta yazı Marmara Üniversitesi’nin resmi Facebook hesabında paylaşıldı ancak gelen tepkiler üzerine yaklaşık 3 saat sonra paylaşım kaldırıldı. Albayrak, kendi yazdığı yazı üzerinden haber sitelerine içerik çıkarma kararı aldırdı.

Evrensel'in haberine göre, Hafize Şule Albayrak’ın avukatı Fatih Savaş tarafından İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne verilen dilekçede “müvekkili hakkında gerçeğe aykırı, aşağılama, hedef gösterme ve küçük düşürme kastı taşıyan içeriklere yer verildiğini, talebe konu haber içeriklerinde yer verilen ifadelerin müvekkili tarafından hiçbir yerde ve zamanda dile getirilmediğini, ima dahi edilmemiş birtakım ifadeler ve açıklamalar sanki müvekkili tarafından dile getirilmiş gibi yansıtıldığını, müvekkilinin töhmet altında bırakılmaya ve şaibe oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, kişilik haklarının ihlal edildiği haberlerin yer aldığı içeriklerin yayından çıkarılması…” talebinde bulundu.

Birçok internet sitesinde yer alan içeriklerde, Hafize Şule Albayrak’ın Star gazetesindeki “Açık Görüş” başlıklı köşesinde yer alan yazısı ve bu yazının Marmara Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden paylaşılması yer alıyordu. İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği dilekçeyi kabul ederek, birçok internet sitesinde yer alan haberin kaldırılmasına karar verdi.

SERHAT ALBAYRAK HABERLERİNE ERİŞİM ENGELİ

Bir diğer erişim engeli kararı ise Serhat ve Berat Albayrak kardeşler hakkında çıkan bazı haberler oldu. Bu haberler arasında Serhat Albayrak’ın Evrensel Gazetesi'ne açtığı 200 bin liralık tazminat davası haberi, Paradise Papers haberleri nedeniyle hakkında dava açılan gazeteci Pelin Ülker’in duruşmasının ertelenmesine dair haber, Berat Albayrak’ın istifası sonrası medyanın durumunu eleştiren köşe yazarları haberi, TRT verilerini ücretsiz olarak Turkuvaz medya grubuna kullandırma talimatını soran haber gibi haberler yer alıyor.

Serhat Albayrak’ın da avukatı olan Fatih Savaş yine İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçesinde “müvekkilinin uzun yıllar ülkenin önde gelen şirketlerinde üst düzey yöneticilik yaptığını, halihazırda da bir medya grubunda başkan vekili olarak görevini sürdürdüğünü, internet sitelerinde müvekkili hakkında asılsız iddialarda bulunulduğunu, ticari itibarına saldırıldığını, kamuoyu nezdinde saygınlığının zedelenmeye çalışıldığını” iddia etti.

Mahkeme avukatın dilekçesini kabul ederek, pek çok internet sitesi hakkında içerik çıkarma kararı verdi.

'LAİKÇİ MİSYONERLER İLE DEAŞ'ÇI VAİZLERİN BENZERLİĞİ ÜZERİNE'

Hafize Şule Albayrak'ın “Laikçi misyonerler ile DEAŞ’çı vaizlerin benzerliği üzerine” başlıklı yazısında şu ifadelere yer veriliyordu: “Ancak son günlerde üniversitelerde, kahvehanelerde ve insanların toplu halde bulundukları yerlerde ortaya çıkan laikçi misyonerlerin insanları dinlemeye zorladıkları vaazları ve buna yönelik ana akım medyada sergilenen destekleyici tutum ‘Acaba dini haklara yönelik geçmişteki baskı ve reddetme politikaları günün birinde yeniden gündeme gelebilir mi?’ sorusunu akıllara getirmektedir.

DEAŞ zihniyeti kendini ne kadar hakikatin sözcüsü sanıyorsa, laikçi misyonerler de aynı şekilde hakikatin kendileriyle birlikte olduğunu varsayar. Laikçilik de DEAŞ’çılık da topluma yönelen yüzü bakımından yıkıcıdır, her ikisi de egemenlik sevdasındadır.”