Gültan Kışanak: 'Bu iddianame yargı tarihine kapkara bir leke olarak geçti'

Ankara 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Kobane davası kapsamında yargılanan 108 kişinin 26 Nisan’da başlayacak davası öncesi 28 siyasetçinin tutukluluğunu görüştü.

Gültan Kışanak: 'Bu iddianame yargı tarihine kapkara bir leke olarak geçti'

Eski HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 108 ismin yargılandığı Kobane davası kapsamında cezaevinde olan 28 siyasetçinin tutukluluk incelemeleri yapıldı.

Birgün'de yer alan habere göre, Ankara 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi, 6-8 Ekim 2014 olayları dolayısıyla yargılanan 108 kişinin 26 Nisan’da başlayacak davası öncesi 28 siyasetçinin tutukluluğunu görüştü.

Tutuklu siyasetçilerin bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı ara duruşmaya, çok sayıda avukat katıldı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) tahliye edilmesi yönünde verdiği karar doğrultusunda Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ilişkin “AİHM kararının dosyamızla ilgili olmadığı açıkça anlaşılmakta” diyen savcı, dosyadaki tüm siyasetçiler için tutukluluk devam yönünden karar verilmesini talep etti.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘pespaye’ olduğunu söylediği iddianameyi reddettiklerini aktardı. Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise savunmasında şunları söyledi: “Memleket adına bu rezalete son verilmesini istiyoruz. Hangi tutukluluk halimizi inceleyeceksiniz? Bu nedenle bu dava çelişkiler yumağı.”

KARŞIMIZA AKP ÇIKSIN

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da “Bu iddianamenin Türkiye yargı demokrasi tarihine kapkara bir leke olarak geçtiğini mahkeme heyeti de biliyor. AKP çıksın karşımıza. Irkçı ittifak çıksın karşımıza biz de onlara sözümüzü söyleyelim” ifadelerini kullandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan ve 3 bin 530 sayfadan oluşan iddianame ile 108 kişi hakkında ‘devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma’ ve 37 kez ‘insan öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve yüzlerce yıl hapis cezası talep ediliyor.

Gültan Kışanak: 'Bu iddianame yargı tarihine kapkara bir leke olarak geçti' - Resim : 1

Etiketler
Ankara Mahkeme