RTÜK, ATV'ye karşı sessizliğini koruyor: Müge Anlı'da yaşananlar pes dedirtti!

Son dönemde muhalif kanallara uyguladığı cezai tedbirlerle kamuoyundan büyük tepki çeken RTÜK’ün iktidara yakın ATV’ye karşı sessizliği sürüyor.

RTÜK, ATV'ye karşı sessizliğini koruyor: Müge Anlı'da yaşananlar pes dedirtti!

Daha önce ATV’ye 2020 yılı içerisinde binlerce şikayete rağmen ceza vermeyen RTÜK bu politikasını sürdürüyor.

RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşcı da bu kapsamda ATV’de yayınlanan Müge Anlı’nın programında gerçekleştirilen yayınları eleştirdi.

Müge Anlı’nın programında son günlerde RTÜK’ün her fırsatta kullandığı, “toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” gerekçesine örnek oluşturacak yayınlar olduğunu hatırlatan Taşcı, tepki gösterdi.

Odatv’ye konuşan RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, “Toplumun milli ve Manevi değerleri Vurgusunun bu kadar çok yapılıp ifade edilen bu değerlerin her gün canlı yayınlarda yerle bir edildiği bir dönemi yaşıyoruz” dedi.

Taşcı, “İşin en hazin tarafı ise dilinden milli ve manevi değerleri düşürmeyenlerin doğrudan doğruya bunu hedef alan yayınları görmezden duymazdan bilmezden gelmiş olmalarıdır. Bu yayınlarla ilgili RTÜK üst kuruluna görüşülmek için tek bir rapor dahi getirilmiyor” ifadelerini kullandı.

RTÜK, ATV'ye karşı sessizliğini koruyor: Müge Anlı'da yaşananlar pes dedirtti! - Resim : 1
“Bu yayınlara apaçık yol veriliyor izin veriliyor” diyen RTÜK üyesi şunları söyledi:

“Bunlar eleştirel kanallardan herhangi birinde yayınlansa RTÜK ikinci programı yapmalarına bile izin vermeden en ağır cezayı uygular.

Ancak iktidara yakın kanallar hakkında bırakın kurulda dosyalarının görüşülmesini RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin bunlara ilişkin rapor bile düzenletmiyor.

Bu yayıncılar da reyting uğruna para uğruna her türlü değerin içini boşaltmakta behis görmüyorlar.”

RTÜK, ATV'ye karşı sessizliğini koruyor: Müge Anlı'da yaşananlar pes dedirtti! - Resim : 2

Etiketler
Müge Anlı RTÜK