Ömer Çelik MKYK sonrası yeni görev dağılımını açıkladı!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin yeni MYK üyelerini belirledi. Ömer Çelik, yeniden Parti Sözcüsü seçildi. Parti Sözcüsü seçilen Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Ömer Çelik MKYK sonrası yeni görev dağılımını açıkladı!

AKP 7. Olağan Büyük Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) yeni üyeleri belirlendi. AKP Genel Merkezi'nde Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ilk MKYK toplantısında, yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belirlendi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik düzenlediği basın toplantısında MYK üyelerini açıkladı.

AKP'nin yeni A Takımı'nı açıklayan Ömer Çelik'in paylaştığı isimler şöyle oldu:

AKP Genel Başkanvekilliğine Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş getirildi.

AKP Teşkilat Başkanlığına Erkan Kandemir, Genel Sekreterliğe Fatih Şahin, Siyasi Hukuki İşler Başkanlığına Hayati Yazıcı getirildi.

MYK'de Ali İhsan Yavuz Seçim İşleri Başkanı, Hamza Dağ Tanıtım ve Medya Başkanı, Efkan Ala Dış İlişkiler Başkanı olarak görev yapacak.

Sosyal Politikalar Başkanı Jülide Sarıeroğlu, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Özlem Zengin, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki oldu.

İnsan Hakları Başkanlığına Leyla Şahin Usta, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığına Ömer İleri, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığına Çiğdem Karaaslan getirildi.

Nurettin Canikli Ekonomi İşleri Başkanı, Vedat Demiröz Mali ve İdari İşler Başkanı, Mustafa Şen Ar-Ge Başkanı oldu.

Naci Bostancı Grup Başkanı olarak görevine devam ediyor. Mahir Ünal, TBMM'de Grup Başkanvekili oldu, diğer Grup Başkanvekilimiz Mustafa Elitaş oldu.

Bülent Turan, Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan Grup Başkanvekilimiz.

Çelik, "Önümüzdeki dönemde 2023-2024 seçimleriyle ilgili olarak bu MKYK'mız partimizin en üst yönetim organı olarak içinden çıkardığı MYK'mızla birlikte bütün bu siyasi süreçleri yönetecek." dedi.

Etiketler
Ömer Çelik