Fuat Oktay'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: 'Başkalarını taklit etmeye gerek yok'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasını 'gelenek ve göreneklerle' savundu.

Fuat Oktay'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: 'Başkalarını taklit etmeye gerek yok'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Sözleşmesi'nin ilk imzacısı olan Türkiye, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle sözleşmeden çekilme kararının ardından kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

"Türk kadınının toplum içindeki itibar ve saygınlığını layık olduğu seviyelere çıkartmak adına verdiğimiz samimi mücadeleyi, geleneksel toplumsal dokumuzu da muhafaza ederek daha ileri noktalara taşımak azmindeyiz" diyen Oktay, “Bu yüce gaye için de çareyi dışarılarda aramaya, başkalarını taklit etmeye gerek yoktur. Çözüm bizatihi gelenek ve göreneklerimizde, özümüzde mevcuttur” ifadelerini kaydetti.

Oktay'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Türk kadınının toplum içindeki itibar ve saygınlığını layık olduğu seviyelere çıkartmak adına verdiğimiz samimi mücadeleyi geleneksel toplumsal dokumuzu da muhafaza ederek daha ileri noktalara taşımak azmindeyiz.

Bu yüce gaye için de çareyi dışarılarda aramaya, başkalarını taklit etmeye gerek yoktur. Çözüm bizatihi gelenek ve göreneklerimizde, özümüzde mevcuttur.

Fuat Oktay'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: 'Başkalarını taklit etmeye gerek yok' - Resim : 1

Etiketler
İstanbul Sözleşmesi Fuat Oktay Türkiye