Yıldırım Demirören'e geçen Milli Piyango'da 'ikramiye çıkmasın' diye bu sistem mi kuruldu?

Türkiye Varlık Fonu tarafından 10 yıllığına Yıldırım Demirören'e geçen Milli Piyango'da Çılgın Sayısal Loto aylardır kimseye büyük ikramiye çıkmaması akıllara 'ikramiye çıkmasın diye bu sistem kuruldu' iddialarını getirdi.

Yıldırım Demirören'e geçen Milli Piyango'da 'ikramiye çıkmasın' diye bu sistem mi kuruldu?

Türkiye Varlık Fonu tarafından 10 yıllığına Demirören-SISAL ortaklığına kiralanan Milli Piyango İdaresinde artık yeni bir dönem var.

Odatv'de yer alan habere göre, Milli Piyango'nun en çok ilgi gören oyunu Sayısal Loto'nun ismi “Çılgın Sayısal Loto” oldu ve sistemi değişti. Sayısal Loto'da 1-49 sayılarından 6'sını bilen, büyük ikramiye kazanıyordu. Çılgın Sayısal Loto ise 90 numaradan 6 tanesi seçilerek oynanıyor.

Bu sene en büyük ikramiyesini sunan Çılgın Sayısal Loto'da, bugün saat 14.37 itibarıyla dağıtacak ikramiye miktarı 127 milyon 180 bin 207 TL'ye yükseldi. Her hafta 3 sefer çekilen Çılgın Sayısal Loto aylardır sahibini bekliyor.

“90 RAKAMDAN 6’SINI TUTTURMAK 622 MİLYONDA BİR İHTİMAL”

Demirören’lerin idaresine geçtikten sonra “Çılgın Sayısal Loto”da ikramiyenin uzun süre devredilmesi Ekim ayında da gündeme gelmişti.

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz, o dönem yaptığı açıklamada “90 rakamdan 6'sını tutturmak, 622 milyonda bir ihtimal… Bu nedenle 28 çekiliştir kimse bilemiyor. Biriken paranın tümü de bir sonraki çekilişe aktarılmıyor. Yeni sistem ‘Kimse bilemesin' diye kurgulanmış. İsmini ‘Çılgın Sayısal' diye değiştirip, 6 tutturma ihtimalini yok ettiler. Çılgın Sayısal, dünyadaki şans oyunları arasında büyük ikramiye çıkma olasılığı en az olan oyun” demişti.

Yavuzyılmaz ayrıca şunları kaydetmişti:

“1 Ağustos 2020'de özelleştirilip Milli Piyango'dan Sisal Şans şirketine devredilen şans oyunları çekilişlerinde soru işaretleri artmaya devam ediyor. Sisal Şans, Milli Piyango'nun 1-49 rakam arasında 6 bilene büyük ikramiyeyi verdiği sayısal loto çekiliş kurallarını değiştirdi. Oyunun adı Çılgın Sayısal Loto oldu. Rakam aralığı 1-90'a çıkarıldı, 1.5 TL olan kolon fiyatını da yüzde 100 zamla 3 lira yapıldı. Bu oyun Milli Piyango'dayken 2018'de büyük ikramiye en fazla 9, 2019'da ise en fazla 8 kez devretti. Şimdi ise 28'inci kez devrediyor çünkü kimse 6 rakamı bilemiyor.”

ŞİRKET KAZANIYOR

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz şöyle konuşmuştu:

“Milli Piyango'nun yaptığı çekilişlerde 1-49 arasındaki rakamlarda 6 tutturma ihtimali 14 milyon birdi. Şimdi ise 1-90 arasındaki rakamlarda 6 tutturma ihtimali 622 milyonda bir. Yani neredeyse imkansız. Büyük ikramiye vatandaşa çıkmıyor hep kasaya kalıyor. 28. çekilişte 6 tutturan olsa 67 milyon 518 bin lira alacaktı. 29. çekilişte ise büyük ikramiye 68 milyon 79 bin lira oldu. 561 bin lira eklenmiş. Hasılatın tümü bir sonraki çekiliş ikramiyesine eklenmiyor, çoğu kasaya gidiyor. Vatandaşa dağıtılacak ikramiye tutarı da birikenden az oluyor. Oynanan kolon sayıları da açıklanmıyor. Şirketin kasası vatandaşa dağıtmadığı parayla doluyor.”

Etiketler
Varlık Fonu Türkiye Yıldırım Demirören Milli Piyango