Venezuela ve Zimbabve de faiz artırdı: Dünyanın faizi en yüksek 7’nci ülkesi Türkiye oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizi 200 baz puanlık artışla yüzde 17'den yüzde 19'a yükseltti. Faiz kararının ardından Dolar/TL, 2 haftanın en düşük seviyesini gördü.

Venezuela ve Zimbabve de faiz artırdı: Dünyanın faizi en yüksek 7’nci ülkesi Türkiye oldu!

TCMB Para Politikası Kurulu bugün açıkladığı kararla politika faizini yüzde 19'a yükseltti.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Bazı sektörlerde belirginleşen arz kısıtları ile gerçekleştirilen ücret ve yönetilen fiyat ayarlamaları, orta vadeli enflasyon görünümü üzerindeki önemini korumaktadır" denildi.

Açıklamada, "Genişleyici parasal ve mali politikalar ile aşılama sürecinde yaşanan olumlu gelişmelerin etkisiyle küresel büyüme görünümünde iyileşme ve uluslararası emtia fiyatlarında artış görülmektedir.

Yükselen küresel enflasyon beklentileri, gelişmiş ülke para politikalarına ilişkin belirsizliklere ve küresel finansal piyasalarda dalgalanmaya yol açmaktadır. Yukarı yönlü riskler dikkate alınarak önden yüklemeli ve güçlü bir ilave parasal sıkılaştırma yapılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Eximbank eski Genel Müdürü Adnan Yıldırım, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Merkez Bankası, son 6 ayda 4’üncü kez ve toplamda 11,75 puan artışla, Eylül-2020’de %8,25 olan faizi %19’00’a yükseltti! Venezuella ve Zimbabve hariç, faiz artıran tek ülkeyiz! Dünyanın faizi en yüksek 7’nci ülkesi olduk! Çözümün sadece faizde olmadığını anlasak iyi olacak!" diye yazdı.

Venezuela ve Zimbabve de faiz artırdı: Dünyanın faizi en yüksek 7’nci ülkesi Türkiye oldu! - Resim : 1

Etiketler
Faiz Merkez Bankası Türkiye Venezuela