Taşeronun faturası ağır oldu: TEİAŞ’ı zarara uğrattı, 82 işçi maaşını alamadı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin (TEİAŞ) İzmir ve Manisa’yı kapsayan 3. Bölge Müdürlüğü, anlaştığı AYAHASCA isimli taşeron firma tarafından zarara uğratıldı.

Taşeronun faturası ağır oldu: TEİAŞ’ı zarara uğrattı, 82 işçi maaşını alamadı

BirGün'den Rıfat KIRCI'nın haberine göre, kamu kurumu olan Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin (TEİAŞ) İzmir ve Manisa’yı kapsayan 3. Bölge Müdürlüğü, anlaştığı AYAHASCA isimli taşeron firma tarafından zarara uğratıldı. TEİAŞ’ın 3 aylık büro, temizlik, kreş, çaycı, misafirhane görevlileri hizmet alımı yaptığı firma, 82 işçinin şubat ayı maaşlarını ödemeden kayıplara karıştı.

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası TEİAŞ’a ihtarname çekti. TEİAŞ 3. Bölge Müdürlüğü, AYAHASCA isimli firma ile 3 aylık büro, temizlik, kreş, çaycı, misafirhane görevlileri hizmet alımı ihalesi yaptı. TEİAŞ ödemeyi peşin olarak gerçekleştirdi. Ancak taşeron firma 82 işçinin şubat ayı maaşlarını ödemeden kayıplara karıştı. Belediye-İş Sendikası, TEİAŞ 3. Bölge Müdürlüğü’yle irtibata geçerek işçilerin maaşlarının ödenmesini talep etse de olumsuz yanıt aldı.

''3 AYLIK BİR İHALEDEN KAYNAKLANIYOR''

Belediye-İş Sendikası İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Murat Karakuş, TEİAŞ 3. Bölge Müdürlüğü'nün üst işveren olduğu için işçilerin maaşını ödemesi gerektiğini belirterek, “Ücretlerini alamayan işçiler taşeron sisteminde çalışan arkadaşlarımız. Bu ödenmeme mevzusu 3 aylık bir ihaleden kaynaklanıyor. Bu AYAHASCA isimli firma TEİAŞ’tan ödemeyi alıyor ancak işçilerin ücretlerini yatırmıyor. Firma kayıp. TEİAŞ da firmaya ulaşamıyor. Buradaki işveren TEİAŞ 3. Bölge genel müdür ve genel müdür yardımcıları, topu tamamen Ankara’ya atmış durumdalar. ‘TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım bize öde derse öderiz’ diyorlar. Zaten yasal anlamda da üst işveren oldukları için ödemek zorundalar. Biz bununla ilgili yasal girişimlere başladık. Genel müdürlüğe bir yazı gönderdik. Yazının cevabını bekliyoruz. Aksi halde dava süreci başlayacak. Bu konuyla ilgili de işçi arkadaşlarla toplantı yapacağız. Orhan Kaldırım ile randevu taleplerimiz ise bekletiliyor'' diye konuştu.

Etiketler
Manisa İzmir Elektrik Türkiye