Berat Albayrak medyası AKP'ye karşı: Bu defa hangi isim hedef alındı?

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın arasında yaşanan gerilime Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok dahil oldu.

Berat Albayrak medyası AKP'ye karşı: Bu defa hangi isim hedef alındı?

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın arasında yaşanan gerilime Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok dahil oldu.

"BIRAKIN İMAM DA FEMİNİST OLMAYIVERSİN"

Sosyal medya hesabından istifa eden ve sırra kadem basan Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ın abisi Serhat Albayrak'ın yöneticisi olduğu Sabah Gazetesi yine AKP'li bir ismi hedef aldı.

Gazetenin yazarlarından Melih Altınok, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e, Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın'ı eleştirmesi nedeniyle tepki göstererek, "Bırakın imam da feminist olmayıversin!" diye yüklendi.

Hatırlanacağı üzere Serhat Albayrak'ın yöneticisi olduğu Sabah Gazetesi son dönemde bazı bakanları eleştirmişti.

İşte, Melih Altınok'un dikkat çeken o yazısı;

BIRAKIN İMAM DA FEMİNİST OLMAYIVERSİN

"Ayasofya'nın Başimamı Mehmet Boynukalın'ın ismini hepiniz gibi ben de bugünlerde duydum.

Böylesine sembolik bir göreve atanan ismin Ayasofya'daki hizmetleriyle, bu insanlık mirasına katkılarıyla gündeme gelmesini beklemek hakkımız.

Öyle ya, memleketteki onca imamın içinden bu göreve getirildiyse, kendisini farklı kılan mesleki nitelikleri sergilemesini bekleriz.

Ama bu ayrı bir konu.

Şu sözleri tartışılıyordu Boynukalın'ın:

"Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz, 'Sizin için kısasta hayat vardır' ilahi düsturudur. Sürekli 'kadın cinayetleri' vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır."

Boynukalın'ın sözlerine tepki gösterenler bu kez sadece "Yok, bu artık normal değil. Diyanet İşleri Başkanı kürsüde dua ediyor" tweet'leriyle meşhur olan Melis Alphanlar değil.

AK Parti yöneticisi Özlem Zengin de Buket Aydın'ın "Kadın cinayetleri vurgusu yapmak, kadını erkeğe düşman etmek midir" sorusuna yanıt verirken Boynukalın'ı şu sözlerle eleştirmiş:

"Kadın-erkek meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı da problemli görüyorum."

Hemen söyleyeyim; Ayasofya İmamı'nın sözlerinde kadınları incitecek katı, sert bir şey göremiyorum. Bu tartışmada herkes aynı şeyi tekrar etmek zorunda diye "bilimsel bir fetva" da yok.

Bir imamın şiddet konusunda konuşurken dini referanslar yapmasınıysa hiç ama hiç garip bulmuyorum.

Halk arasındaki gibi söylersek "Ya ne yapacağdı?"

Etiketler
Özlem Zengin Berat Albayrak