Erdoğan: Fıtrata aykırı hayat biçimlerini pazarlamaya çalışanlar göreceksiniz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gençlik Kolları Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Fıtrata aykırı hayat biçimlerini pazarlamaya çalışanlar göreceksiniz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gençlik Kolları Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Gençlik kollarımızda görev alan kardeşlerimizden her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Partimize ve milletimize hizmet etmiş olan kardeşlerimin tamamına şükranlarımı sunuyorum.

- İzmir, 2023'e hazır mıyız? (Hazırız sesleri üzerine) Bu sözü verdiğinize göre inanıyorum ki 2023'te İzmir gümbür gümbür gelecektir. Gençler, ben de aşığım sizlere. Sizde bu heyecan oldukça, bizde de bu aşk olmaz mı? Bu salonları tıklım tıklım dolduran gençlerimizle beraber sadece 2023 değil, 2053 ve 2071... Yürüyoruz ve millet de yürüyor arkadamızdan.

- Gençlik kollarımız bilir misiniz, hiçbir siyasi partide şu anda bizim gençlik kollarımız kadar üye kaydına sahip olan başka bir parti yok. Topunu getirin, bizim gençlerimiz kadar değil. Eğer yaş konusu olmamış olsa, sayı 1 milyonda kalmaz. Şu anda sayı yaştan dolayı 1 milyonda kalıyor. Hanımlarda 5.5 milyon. Hanımlarda da zaten hepsi arkadan nal topluyor. Evelallah toplamda da zaten 11.5 milyonu aşan üye kaydına sahibiz.

- Sizler Asım'ın neslisiniz. Yemen'de, Kudüs'te siz vardınız siz. İstiklal Harbimizde, Sakarya'da, İzmir'de siz vardınız, siz. Kıbrıs'tan Suriye'ye, Karabağ'dan Libya'ya kadar kardeşlerimizin imdadına yetiştiğimiz her yerde siz vardınız, siz. Ülkemizi bölmek isteyen PKK'lı alçakların karşısına dikilen Yasin Börüler, Eren Bülbüller sizlerdiniz, sizler. 15 Temmuz gecesi meydanı hainlere bırakmayıp FETÖ'cüleri hüsrana uğrayan Ömer Halisdemirler, Erol Olçoklar sizlerdiniz. Sizler binlerce yıllık geleneğimize sahip çıkan alperenlerdiniz. Bu toprakları bin yıldır vatan haline getirmek için ölümün üzerine giden kahramanlardınız.

- Sizler oyunda oynaşta olmak yerine ülkemiz ve milletimiz için elini taşın altına koyan Fatih'in torunlarısınız. Sizler üniversitede ilim yapan, tarlada üreten, fabrikada alın teri döken. Bilgisayarı başında dünyayı takip eden, her alanda Türkiye'yi omuzlayan güçlersiniz. Sizler bozgunculuğa karşı kardeşliğimizin, yıkıcılara karşı inşa ve ihya hareketimizin teminatısınız. Sizler kendi ülkesine ve devletine hizmet etmeyi temel hedefi gören, mensubu olduğu milletin değerleriyle donanmış fazilet abidelerisiniz.

Yürü, hâlâ ne diye oyunda oynaştasın? Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.' Sizler oyunda oynaşta olmak yerine ülkemiz ve milletimiz için elini taşın altına koyan Fatih'in torunlarısınız. Sizler üniversitede ilim yapan, tarlada üreten, fabrikada alın teri döken. Bilgisayarı başında dünyayı takip eden, her alanda Türkiye'yi omuzlayan güçlersiniz. Sizler bozgunculuğa karşı kardeşliğimizin, yıkıcılara karşı inşa ve ihya hareketimizin teminatısınız. Sizler kendi ülkesine ve devletine hizmet etmeyi temel hedefi gören, mensubu olduğu milletin değerleriyle donanmış fazilet abidelerisiniz.

- Sevgili gençler, sizlerle her bir araya gelişimde hayallerinizin peşinden koşmanızı istiyorum. Elbette her hayal gerçeğe dönüşmez, ama hayaliniz olmadan hedefiniz olmaz. Hedefiniz olmadan da hayatınıza yön veremezsiniz.

- Biz hayalimizi de, hedefimizi de, hayatımızı da, mücadelemizi de Allah'ın rızasıyla milletine adayan bir anlayışa sahibiz. İşte bunun için bizim gençlerimize asırlardır hayal kurmayı unutturmak için çalıştılar. Üzüntüyle belirtmemiz gerekir ki uzunca bir süre bizi oyalamayı da başardılar. Ne zaman ki hayaller kurmaya başladık, o zaman etrafımızdaki sis bulutu dağılmaya, gerçek gücümüzü görmeye başladık.

Kendi marjinal ideolojilerini, sapkın görüşlerini, fıtrata aykırı hayat biçimlerini çağdaşlık kisvesiyle pazarlamaya çalışanlar göreceksiniz. Sakın örnek almayın. Tarihte dinini, dilini, kültürünü, değerlerini kaybedip de varlığını devam ettiren hiçbir toplum yoktur.

- Hazreti Lokman'ın oğluna verdiği şu öğütleri bir kez daha hatırlatıyorum; Allah'a şirk koşma, günahtan ve yalandan sakın. Namazını dosdoğru kıl. Selama, duaya, gülümsemeye önem ver. Kasılarak yürüme, bağırarak konuşma. İlim meclislerine katıl, cahilden ve kötü komşudan uzak dur. Erken kalk, az konuş, sözünü dağıtma. İstişare et, doğru arkadaşlar seç. Tembel olma, acele etme. Şefkatli ve ikramsever ol. Başa gelene sabret. Sabreden zafere ulaşır. Hayatınızı bu ilkeler doğrultusunda biçimlendirdiğiniz sürece hiçbir güç hedeflerinize ulaşmanıza engel olamaz.

Etiketler
Kongre Recep Tayyip Erdoğan